Zavřít reklamu

iPhone family icon

Aktuálně Apple u nového iPhonu SE nabízí dvě kapacity úložiště – 16 a 64 GB. Dříve dokonce nabízel iPhone 5c, který měl pouze 8 GB úložiště. Co si budeme povídat, v některých případech je i 16 GB málo, chcete-li natáčet 4K videa je jasné, že na menší paměť jich tolik nenatočíte. Proto si většina uživatelů při koupi drahého telefonu ráda připlatí, a sáhne automaticky po verzi s větší kapacitou úložiště. Přesto si Apple nechá za větší kapacitu zaplatit téměř 2 400 (100$) korun navíc, ale za větší paměťový čip Apple podle společnosti IHS zaplatí dodavateli pouze o 300 korun více.

Nejnovější údaje ze společnost IHS ukázaly, že Apple vydělá na iPhonu s větší kapacitou o 88$ více. Společnost nedávno odhalila, že cena výroby 16GB iPhonu 6s je přibližně 211.50$ (5 141 Kč). Je nutno podotknout, že se jedná pouze o ceny součástek a montáže, v ceně tak nejsou započtené náklady na distribuci, vývoj softwaru, licence nebo marketing.

Tim Cook dříve kritizoval tyto odhady a uvedl, že jsou opravdu daleko od reality. Společnost IHS zatím neudělala cenový odhad komponentů, které v iPhonu SE jsou. Přesto všechny informace naznačují, že bude výrobní cena nižší, než v případě iPhonu 6s, a to z důvodu absence funkce 3D Touch.

iPhone storage

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.