Zavřít reklamu

apple-logoJak pokračuje bitva s FBI, Apple najal bývalého manažera Amazonu, který dohlíží na firemní digitální obranu, podle agentury Reuters. George Stathakopoulos byl viceprezidentem informační bezpečnosti v Amazonu po dobu 6 let a byl generálním manažerem v Microsoftu 10 let, než nastoupil do Amazonu. V Applu se bude Stathakopoulos hlásit CFO ( Chief Financial Officer) Lucovi Maestrimu. Stathakopoulos bude mít za úkol chránit firemní aktiva, jako je důvěrný software, produkty a informace o designu. Také bude pomáhat při ochraně dat o zákaznících.

V Amazonu byl Stathakopoulos zodpovědný za programy, které chránily Amazon a zákazníky Amazonu, stejně tak IT infrastrukturu společnosti.

Apple se nevyjádřil k přijetí Stathakopoulose, ale Reuters tvrdí, že když volali do Applu a chtěli mluvit se Stathakopoulosem, zaměstnanec Applu je přepojil k osobě, která řekla “Georgova kancelář”.

Stathakopoulos je v Applu údajně necelý týden. Je to investiční najmutí pro Apple, a to zejména v probíhajícím případě s FBI o odemknutí iPhonu. Přijetí Stathakopoulose ukazuje na rostoucí zaměření Applu na zabezpečení. Minulý měsíc firma najala vývojáře, který stojí za bezpečnou chatovací aplikací, kterou doporučil Edward Snowden. V listopadu Apple získal společnost pro bezpečnostní poradenství LegbaCore.

Apple logo photo

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.