Zavřít reklamu

iPhone SE nazev iconVšichni naši čtenáři zajisté ví, že Apple včera ve večerních hodinách představil 4″ iPhone SE s nadupaným hardwarem a nahradil jím doposud prodávaný, téměř tři roky starý iPhone 5s. Název iPhone SE je velice netradiční, jelikož se vymyká zavedenému trendu, že kalifornský gigant vždy označuje iPhony číslovkou (kromě prvního iPhonu) a případně k nim dodá písmenko u „s“ a „c“ modelu. Jenže nový 4″ iPhone se žádnou číslovkou v názvu nepyšní, a tak se musíme spokojit jen s označením SE. Jenže co ono záhadné SE znamená?

Ještě před představením se spekulovalo, že byl dvojice písmen mohla být zkratkou buďto pro „Smaller Edition“ případně pro „Special Edition“ a někteří nově navrhovali i „Steve Edition.“ Apple totiž včera na konferenci neprozradil, co ona záhadná zkratka znamená, a tak největší boj probíhal hlavně mezi zkratkami „Smaller Editon“ a „Special Edition.“ Objevovali se ale také návrhy jako „Still Expensive“, „So Expensive“, „Super Encrypted“ nebo „Smaller Experience“ a „Super Elegant.“

Phill Schiler, marketingový ředitel Applu, ale prozradil, jak je to se zkratkou ve skutečnosti. Zkratka SE skutečně znamená „Special Edition“ a nic jiného bychom v ní hledat neměli. Ve výsledku dává označení asi největší smysl, jelikož jde skutečně o netradiční iPhone, který míchá iPhone 5s a iPhone 6s dohromady, ale ve výsledku převzal jen něco z obou generací.

*zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.