Zavřít reklamu

iOS 9 vs Android MAktuálně ve světě mobilních operačních systémů nalezneme dva největší konkurenty. Na jedné straně je systém Android, vyvíjený společností Google, na straně druhé stojí Apple se svým mobilním operačním systémem iOS. Nyní Apple všem připomněl, že jen dvě procenta zařízení jsou aktualizovány na nejnovější operační systém Android Marshmallow. Zároveň poukázal na to, že je pro majitele staršího mobilního telefonu s Androidem extrémně nepravděpodobné, že bude mobil aktualizován na nejnovější Android Marshmallow. Do kategorie „starší mobilní telefon s Androidem“ však patří více než 85% zařízení. Naopak systém iOS 9, který vyšel zhruba ve stejné době  je již nainstalován na více než 80% všech používaných zařízení.

Samozřejmě, že věci nejsou tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Je pravda, že Google se snaží intenzivně svůj aktualizační proces Androidu vylepšit a rozšířit nový systém do více mobilních telefonů. Vše zpožďují většinou výrobci samotných zařízení, a to zejména kvůli svým nadstavbám. To znamená že aktualizace „neposílá“ přímo do zařízení Google, ale výrobce zařízení. Zároveň Google výrobci, který si zakoupí systém Android, poskytuje dva roky nejnovější verze, poté je již potřeba licenci prodloužit, což se většině výrobců samozřejmě nechce.

Největší výhoda Applu je již zmiňovaný aktualizační program, nezáleží, kde zrovna jste, ani zda-li máte připojený iPhone k počítači nebo Macu. Když Apple vydá nový systém, dostanou ho naprosto všichni uživatelé novějších iPhonů. Včera vyšel nejnovější iOS 9.3 a ihned ho začalo stahovat desetitisíce uživatelů, o podobných číslech se však Androidu může pouze zdát.

Sad Android vs iOS 9

*Zdroj: Cultofandroid.com

Dnes nejčtenější

.