Zavřít reklamu

tvOS logo iconPo boku ostatních systému vydala kalifornská společnost dnes také nejnovější operační systém pro Apple TV 4. generace. Po několikatýdenním testování je tak tvOS 9.2 dostupný pro všechny uživatele, kteří si tak mohou užít hned několik novinek. Mezi ty nejzásadnější patří funkce iCloud Photo Library, aplikace Podcast, podpora diktování, designové změny přímo v systému převzaté z iOS a několik dalších novinek. Nakonec samozřejmě nechybí ani oprava několika chyb a celkové zlepšení stability a rychlosti systému.

Novinky v tvOS 9.2

Největší novinkou je zajisté iCloud Photo Library neboli Knihovna fotografií na iCloudu, díky které si můžete velice snadno prohlížet na velkém televizoru fotografie a videa z iPhonu, iPadu, iPodu touch a Macu.

Další velkou novinkou je možnost nadiktovat text (včetně hesel) v textových polích, což významně usnadňuje vyhledávání a vyplňování. Diktovat můžete samozřejmě i v češtině.

tvOS 9.2 se může pochlubit i nových přepínačem aplikací a podporou složek ve stylu iOS. Do složek tak můžete přidávat aplikace a zpřehlednit si tak tím celou úvodní obrazovku systému.

Opravdu užitečnou novinkou je i podpora Bluetooth klávesnic, což značně eliminuje nutnost psát nějaký text pomocí touchpadu na ovladači.

Změn se dočkal i zmíněný ovladač, a to konkrétně takových, že při přehrávání se vám už nestane, že si touchpadem omylem posunete film, jelikož je nejprve nutné kliknout a až poté jej můžete posouvat dopředu nebo dozadu.

Nakonec se vrátila i aplikace Podcast, která byla ale dostupná již na starší generaci.

Jak aktualizovat

Abyste mohli Apple TV 4. generace aktualizovat, stačí v systému přejít do Nastavení –> Systém –> Aktualizace softwaru –> Aktualizovat softwaru. Zde by se vám měla aktualizace objevit. Pokud ano, zvolte Stáhnout a nainstalovat. Pokud máte zapnutou automatickou aktualizaci, tak se vám tvOS 9.2 nabídne sám.

tvOS 9

Dnes nejčtenější

.