Zavřít reklamu

cook_iconDnes jsme se dočkali první letošní konference, která se koná v sídle Applu v Cupertinu. Ještě před samotným zahájením nám do uší vůbec poprvé hraje hudba z loni spuštěného rádia Beats 1. Hned na začátku jsme mohli vidět krátké video, které nám shrnulo 40 let ve 40 sekundách. Objevily se v něm různá zařízení, které Apple za ta léta představil. Poté klasicky přišel na pódium šéf Applu Tim Cook, který se pochlubil, že společnost má již 1 miliardu aktivních zařízení na celém světě.

Apple si klade za cíl, aby do dvou let běžela celá společnost na 100% obnovitelných zdrojů. To znamená všechny prodejny, kanceláře a kompletně všechny budovy. V současné době běží zhruba 93% všeho zmíněného celosvětově na tuto zelenou energii. V Číně a v USA toho již dosáhli a zde tak prodejny a kanceláře běží na 100 obnovitelných zdrojů, což platí i pro ČR.

V Číně byla nově společností postavena solární elektrárna s výkonem 40 megawatt. Apple se rovněž snaží používat ve svých krabičkách co nejméně papíru. 99% papíru je recyklováno a znovu použito. Začátek konference se tedy nesl v duchu prostředí a šetrnosti k přírodě.

happy tim cook

Dnes nejčtenější

.