Zavřít reklamu

9,7ipadproJen víkend před Apple Special Eventem přichází ověřený server 9to5mac s posledními informacemi týkající se produktů, které by měla společnost na keynote představit. Server od svých spolehlivých zdrojů zjistil, že cena chystaného 9,7″ iPadu Pro bude začínat na $599 za 32GB variantu pouze s Wi-Fi, což je o $100 dolarů více, než základní model iPadu Air 2. Apple ale bude nabízet ještě 128GB variantu s LTE, jejíž cena prozrazena nebyla.

Cena základního modelu bude vyšší zejména kvůli 32GB úložišti, jelikož současný iPad Air 2 disponuje 16GB uložištěm, a tak je pochopitelně levnější. Apple prý ale nepřestane prodávat současný iPad Air 2 a jen doplní řadu iPadů o další iPad Pro.  Zdroje také tvrdí, že iPad mini 4 a větší iPad Pro se žádných aktualizací nedočkají, což je poměrně pochopitelné, když je Apple představil teprve před půl rokem.

Nový 9,7palcový iPad Pro bude disponovat stejnými funkcemi, jako jeho současný, větší bratříček. Zařízení tak nabídne čtveřici reproduktorů, kvalitnější displej podporující Apple Pencil, Smart Connector pro připojení speciálních klávesnic od Applu a Logitechu, které se přes zmíněný konektor nabíjí a v případě potřeby i aktualizují a v současnosti nejvýkonnější procesor Applu A9X, kterému bude sekundovat větší operační paměť pravděpodobně s kapacitou 4GB.

Menší iPad Pro ale přeci jen nabídne něco, co jeho větší bratříček ne. Přidanou hodnotou bude kvalitnější 12-megapixelový fotoaparát s možností nahrávat videa ve 4K rozlišení. Jen pro úplnost uvedu, že současný iPad Pro má fotoaparát 8-megapixelový a videa lze nahrávat ve Full HD rozlišení, tedy v 1080p.

9,7 iPad Pro

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.