Zavřít reklamu

Apple Watch Black iconApple představil 9. září roku 2014 chytré hodinky Apple Watch, které umí měřit tep uživatele. Firma AliveCor však chce, aby více chránily zdraví uživatele a uměly předpovědět závažné zdravotní problémy. AliveCor se lékařskému průmyslu, který spojuje s chytrými technologiemi, věnuje již několik let. Společnost vydala řadu zdravotních vychytávek, mezi ty nejúspěšnější se řadí iCard EKG, tedy speciální kryt, pomocí kterého lze vytvořit elektro kardio graf (EKG) přímo na displeji iOS zařízení. Několik milimetrů tenké příslušenství se připne na zadní stranu iPhonu nebo iPodu touch. Nyní se společnost začíná zajímat o Apple Watch.

AliveCor přišla se skvělým řemínkem pro jablečné hodinky, kterému říká Kardia Band. Řemínek dokáže stejně tak jako iCard zaznamenávat EKG společně s tepem, údaje pak hodinky mohou automaticky poslat kardiologovi. „Není to fitness náramek. Není to hračka. Tady mluvíme o lidských životech,“ řekl CEO AliveCor (bývalý CEO Googlu).

I když zatím není známý datum vydání ani cena produktu, společnost AliveCor nám ale dokázala, že Apple Watch by mohly být lepší, co se kontroly zdravotního stavu uživatele týče. Budoucí Apple Watch by podle nedávného patentu měly například i umět zavolat záchranou službu, jakmile dostane uživatel infarkt

Apple Watch společně s funkcí měření tepu mají připsaný na svém kontě další zachráněný lidský život. Nedávno zachránily život Dennisovi Anselmovi z Kanadské Alberty. Když Dennisovi bylo špatně, změřil si na hodinkách tep a zjistil, že jeho srdce tluče rychlostí 210 úderů za minutu. V nemocnici lékaři zjistili, že prodělal infarkt. Pokud by si tep nezměřil, prý by k lékaři nejel.

kardia_band

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.