Zavřít reklamu

Apple Watch heart iconApple Watch jsou podle Applu jedním z nejvíce osobních zařízeních, které do dnešního dne vyrobili. Nejméně jeden člověk v Kanadě by s tím mohl souhlasit. Podle zprávy deníku The Sun, Dennis Anselmo z Kanadské Alberty, byl venku a stavěl plot a najednou se začal cítit velmi špatně, když z ničeho nic zasáhlo něco jako chřipka. V důsledku pocitů si Anselmo změřil srdeční tep na svých Apple Watch a všiml si, že mu srdce bije opravdu rychle. Konkrétně, jeho běžná tepová frekvence je kolem 50 úderů za minutu, ale ve chvíli měření jeho tep vyletěl na neskutečných 210 úderů/minutu.

Anselmo zavolal záchranku, která během během chvíle dorazila a po potvrzení, že Anselmo dostal infarkt, ho okamžitě odvezla do nemocnice, kde mu pročistili tepny a vyhnul se tak druhému infarktu, který mohl být smrtelný.

“Přišli, zjistili, že jsem měl infarkt a jel jsem hned do nemocnice. Vyčistili mi blokády, abych nedostal druhý infarkt. Řekli mi, že kdybych šel domů a lehl si do postele, jak to dělá hodně lidí, měl bych pravděpodobně uprostřed noci ještě vážnější záchvat. Ty druhé záchvaty jsou ty, které zabíjejí. To je běžný problém.”

Anselmova láska k Apple Watch se díky tomuto případu ještě zvýšila, i přestože Anselmo je vášnivý sběratel hodinek, řekl, že od srdeční příhody nenosí žádné jiné hodinky.

Toto není případ, kdy Apple Watch byla připsána zásluha za záchranu života. V září loňského roku 17-letý chlapec utrpěl selhání srdce, jater a ledvin, na což ho upozornili hodinky, díky zrychlenému srdečnímu typu.

Apple Watch heart

*Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.