Zavřít reklamu

Apple Watch Sport Gold icon 2

Apple Watch jsou jednoznačně nejenom skvělým módním doplňkem, ale i výborným fitness pomocníkem. Toho si všimla i jihoafrická zdravotní pojišťovna Discovery Health, která představila jeden ze svých nejvíce zajímavých programů. V programu oznámila, že zákazníci kteří si chtějí koupit Apple Watch v hodnotě 350$ dostanou 325$ slevu. Je v tom ale háček. Uživatel má Apple Watch půjčené na dobu pěti let, s tím že měsíční poplatek se mění podle aktivity uživatele. Ta je měřena speciální aplikací. Tento motivační program míří i do Spojených států.

Program je označován jako „Program Vitality.“ Discovery Health říká, že „svět požaduje vyšší aktivitu a tak přinášíme program založený na motivační bázi.“ Uživatel si Apple Watch půjčí a pokud za měsíc nasbírá 250 bodů aktivity, nezaplatí měsíčně ani korunu. Čím více bude uživatel cvičit, tím větší sleva bude. Pokud naopak uživatel nebude cvičit vůbec, za hodinky měsíčně zaplatí 13,5$ (330 Kč) a poplatek se každým měsícem zvyšuje. Necvičí-li uživatel 3 měsíce za sebou, musí Apple Watch Sport 38mm vrátit. Program zatím testují pouze zaměstnanci společností Davita HealthCare Partners, Amgen a nezávislé lékařské skupiny. Pojišťovna ale slibuje, že co nejdříve se pokusí jablečné hodinky rozšířit mezi více uživatelů.

Provozní ředitel Applu, Jeff Williams řekl že: „Vitality sdílí naše přesvědčení, že bude-li uživatel aktivní, může mu to změnit život. Jsme nadšení, že Apple Watch budou pomáhat v programu Vitality.“ Mnoho odborníků se domnívá, že společnost mohla zvolit náramek Fitbit Alta, který je zároveň i levnější. Pojišťovna ale uvedla, že Apple Watch jsou mezi uživateli více populární a mají výborně propracovaný motivační systém a je jednoduché pro ně naprogramovat aplikaci.

Apple Watch

//

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.