Zavřít reklamu

PlaystationSpolečnost Sony během uplynulé noci rozeslala email, který potěšil nejednoho jejího zákazníka. Po vlně zařízení pro virtuální realitu za ceny přes 20 000Kč se objevuje na trhu první virtuální realita, která je skutečně pro masy. Sony totiž nastavilo cenu svého Playstation VR na 10 990Kč včetně DPH.

Playstation VR, dříve známý také jako projekt Morpheus je tak nejlevnější virtuální realitou, která se letos dostane na trh, pokud tedy nepočítáme držáky pro smartphony. Pro srovnání Oculus Rift přijden a evropský trh za 699€, tedy za nějakých 18 990Kč, zatím co druhý velký hráč na trhu HTC Vive, na kterém spolupracuje Valve a HTC bude stát více než 24 000Kč. Obě zmiňované novinky však dorazí na trh již během jara letošního roku, na Playstation VR si musíme počka až do řijna.

sony_playstation_vr_morpheus_2

K ceně 10 990Kč však musíte připočítat také cenu PlayStation Camera, která stojí 1290Kč a vzhledem k tomu, že je na trhu od uvedení PS4, Sony se logicky rozhodlo ji do balení k PlayStation VR nedávat, jelikož ji spousta lidí má a zbytečně by připláceli další peníze za Playstation VR kvůli kamerce. Samozřejmě potřebujete také PS4 a na některé hry pak také ovladač PlayStation Move, který stojí 990Kč, ten však vyžadují jen některé hry, některé však vyžadují rovnou dva tyto ovladače.

V krabici naleznete kromě samotné přilby také externí přídavek pro samotnou konzoli PS4, který se postará o výpočetní výkon potřebný pro zobrazení VR. Podle Sony je v současné době ve vývoji více než 160 PS VR her z nichž 50 bude dostupných do konce letošního roku a rozhodně to nejsou jen hříčky ale i velké tituly jako je Until Dawn: Rush of Blood, Eagle Flight nebo Eve: Valkyrie a mnoho dalších.

thumb
thumb

 

Dnes nejčtenější

.