Zavřít reklamu

Apple-SecurePřejdou zločinci na iPhone jen proto, že hlasové a textové konverzace jsou šifrovány ve výchozím nastavení? Vlády po celém světě se nám toto snažily sdělit od doby, kdy Apple začal šifrovat své zařízení a služby. Vypadá to, že zločinci jsou si vědomi výhod vlastnit nový iPhone, který jeden z nejmenovaných vězňů přirovnal k  “daru od Boha.”

Ironicky, vězeň tuto poznámku sdělil během telefonického rozhovoru, který byl v minulém roce zachycen Newyorskými úřady.

Podle agentury Reuters se iPhone stává “zařízením volby” a pro některé zločince nahrazuje telefony na jedno použití. Tyto údaje pocházejí z podání soudu od tří skupin k vymáhání práva včetně Federal Law Enforcement Officers. Mimoto skupiny řekly soudci dohlížející na boj Applu s Ministerstvem spravedlnosti, že existují četné případy, kde zločinci přešli na iPhone pro zajištění bezpečnosti jejich komunikace.

Skupiny na vymáhání práva dodaly, že postoj Applu k šifrování ohrožuje vyšetřování po celé zemi, ale také řekly, že tvůrci iPhonu obrátili výsledek v některých jiných případech, jelikož Apple například pomohl očistit nevinného muže, obviněného z vraždy.

To ale neznamená, že FBI má právo vyžadovat vytvoření zadních vrátek v softwaru od nějaké technologické společnosti. Zatímco skupiny na vymáhání práva podporují FBI v případu v San Bernardinu, velké množství technologických společností podpořilo Apple.

iphone-texting

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.