Zavřít reklamu

facetime

Nikdy jsme neprodával drogy, odpočty DPH si pro jistotu nenárokuji žádné a vše platím tak jak mám. Dokonce jsem si nikdy neobjednal ani nájemnou vraždu nebo něco podobného. Přes to všechno nechci, aby někdo poslouchal, o čem si s lidi volám nebo píšu. I když jsou pravidla pro odposlechy v ČR/SR oficiálně poměrně přísná, během vyšetřování Davida Steela jsem zažil, co to je, když vás někdo odposlouchává jen proto, protože jste něčí kamarád.

Právě proto píši článek, o kterém si mnozí z vás řeknou, že znájí, ovšem málo kdo se jím řídí. Apple totiž neumožňuje odposlouchávat Facetime ani iMessage komunikaci. Vzhledem k tomu, že tato komunikace probíhá přes klasické datové pakety, nikoli přes GSM signál, nemá ji policie ani nikdo jiný šanci odposlouchávat. Šifrována je navíc i samotná komunikace mezi dvojicí zařízení a to tak, že do ni skutečně nelze proniknout.

Policie, respektive prokuratura si může sice u Applu v případě velmi závažných trestných činů se soudním povolením vyžádat odšifrování komunikace, ovšem šifrování je děláno tak, že ani samotný Apple k němu němá přístup a nedokáže jej rozšifrovat: „Pokud si od nás bude vláda vymáhat vaše iMessage, nemůžeme jí je opatřit. Tyto data jsou zašifrována a my k nim nemáme přístup,” uvedl CEO Apple Tim Cook.

Nemusíte být tedy zrovna drogový dealer, ale pokud se chcete bavit o něčem, co nechcete, aby mohl někdo slyšet, pak použijte Facetime a iMessage. V současné době se totiž jedná o komunikaci na úrovni komunikace pomocí speciálních šifrovacích telefonů, respektive na ještě vyšší úrovni. Pokud tedy nechcete aby vás odposlouchávali, používejte Facetime a iMessage.

FaceTime Macbook iPhone

Dnes nejčtenější

.