Zavřít reklamu

iCloud PrivacyGenerální prokurátor USA Eric Holder, který tento týden oznámil, že chce odstoupit ze své funkce, až se za něj najde vhodná náhrada, zkritizoval Apple a Google kvůli šifrování dat na smartphonech. Toto šifrování je podle něj mimo zákon. „Je naprosto možné dovolit úředníkům konat jejich práci a současně řádně chránit soukromí uživatelů,” řekl Holder ve své řeči před konferencí Global Alliance Against Child Sexual Abuse Online.

Holder je druhým vysoce postaveným vládním úředníkem, který se veřejně postavil proti šifrování dat na smartphonech, které zabraňuje pověřeným úředníkům získat data na zamčených zařízeních.

Minulý týden jsme vás informovali, že ředitel FBI James Comey též vyjádřil svůj nesouhlas s postojem Apple a Google a nechal se slyšet, že tento marketing a nová filozofie ohledně soukromí je mimo zákon.

Tento tlak ze strany vládních úředníků zesílil poté, co Apple vydal veřejný dopis, ve kterém oznámil nové bezpečnostní opatření, a poté, co tuto situaci okomentoval v rozhovoru s Charlie Rose.

V tomto rozhovoru Cook zdůraznil postoj Apple na soukromí a bezpečnost: „Pokud si od nás bude vláda vymáhat vaše iMessages, nemůžeme jí je opatřit. Tyto data jsou zašifrována a my k nim nemáme přístup,“ řekl CEO Apple.

Jak je vidět, vládní úředníci mají s šifrováním dat velký problém a můžeme očekávat, že o této kauze toho ještě hodně uslyšíme.

8718702859_4e290dcfe6_k

Dnes nejčtenější

.