Zavřít reklamu

steve_jobs_iconChystat se na velký pracovní pohovor může být neuvěřitelně drásající zážitek, ale když dělal pohovory Steve Jobs, napětí se dostane na úplně jinou úroveň.

Pro spoluzakladatele Applu bylo obtížné pracovat a to díky jeho intenzivním požadavkům.  Být na pracovním pohovoru se Stevem Jobsem bylo ještě horší, protože jak jeden z bývalých zaměstnanců Pixar vysvětluje, CEO Applu nebral “ne” jako odpověď.

James Green líčí neuvěřitelnou zkušenost z pracovního pohovoru se Stevem v roce 1997 na pozici v Pixaru. Green pracoval v té době pro Disney v Asii, zatímco Jobs se snažil najmout někoho, kdo by sloužil jako prostředník mezi producenty Pixaru a Disney.

Nesešli se v sídle Pixaru, ale jak Green říká, byl pozván k Jobsovi domů, aby to vypadalo jako neformální konverzace než pohovor. Pak Jobs zasypal Greena důležitými otázkami.

“Zeptal se mě, jestli bych měl zájem být prostředníkem, nemohl jsem tomu uvěřit, ale řekl jsem ne,” řekl Green. “Steve Jobs býval můj idol, ale řekl jsem mu, že by to nebyla práce pro mě, protože mít prostředníka nikdy nefunguje.”

Jobs pak vytáhl brilantní manévr na Greena. Namísto prodání Greena na výhodách plynoucích z práce jako prostředník pro Pixar, nabídl mu jinou práci jako marketingový manažer krátkých filmů. Green nadšeně odpověděl, že by to rád dělal.

V prvním týdnu práce si Green uvědomil, že ho Jobs vlastně najal na tu stejnou práci, kterou mu původně nabízel. “Nemůžete říct ne Jobsovi. Já to udělal a stejně jsem dostal tu práci, kterou jsem nechtěl dělat,” řekl Green. O několik měsíců Green z Pixaru odstoupil.

steve-jobs

//

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.