Zavřít reklamu

iTunes 12.2 logoEddy Cue a Craig Federighi z Applu se v posledním rozhovoru s Johnem Gruberem v jeho The Talk Show rozpovídali o nové verzi iTunes, která bude součástí OS X 10.12, jehož představení e dočkáme na WWDC. Pánové se o nové verzi iTunes rozpovídali zejména kvůli článku od Walta Mossberga, který minulý týden uvedl, že by měl Apple na svých aplikacích zapracovat, protože kvalita aplikací jako je Mail, Photos nebo služby iCloud postupně degraduje.

Vzhledem k tomu, že je Mossberg velmi respektovaný novinář, který nejednou zpovídal také samotného Steva Jobse, bylo potřeba reagovat. Podle Mossberga je iTunes nejkritizovanější aplikací od Applu a to zejména proto, že je složitý, vše je v něm zdlouhavé a obsahuje obrovské množství funkcí. Gruber požádal Eddyho Cue o názor na Mossbergovo vyjádření a zeptal se co Apple s iTunes zamýšlí do budoucna.

Cue reagoval následovně: „iTunes byl navržen v době, kdy lidé synchronizovali svá zařízení přes kabel a tak nabízel centralizované místo, které obsahovalo veškerý obsah a uživatel jej mohl synchronizovat. Spolu s Apple Music se Apple rozhodl dát hudbu do popředí a integrovat hudbu z Cloudu s hudbou, kterou máte ve své knihovně. Rozhodli jsme se v krátkodobém horizontu, že to, co chceme udělat je, aby vše co vidíte v iTunes byla hudba. Apple neustále přehodnocuje iTunes a existují plány podle kterých vydáme svěží verzi iTunes již příští měsíc jako součást OS X 10.11.4. Budeme i nadále přemýšlet o tom, co je nejlepší způsob, jak navrhnout aplikaci a zda není čas, aby se některé části iTunes staly samostatnou aplikací. Ovšem s novou verzí OS X uvidíte také novou svěží verzi iTunes, která umožňuje snadnější využívání hudební knihovny.“

Cue a Federighi dále mluvili také o problémech, které vznikají když Apple udělá zásadní změny v softwaru, protože jsou vždy lidé, kteří nechtějí vidět významné změny a tak je podle Federighio složité vyvažování změn, aby byli uspokojeni všichni. „Lidé berou svou hudbu vážně a tak jsme diskutovali interně o tom nejlepším způsobu, jak vyvíjet iTunes a věci související s hudbou. Máme tendenci  věci změnit, ale je tu zodpovědnost, která je obrovská. Apple nyní pracuje s více než jednou miliardou aktivních zařízení a 782 miliony uživatelů iCloudu.“

Federighi dále uvedl, že Apple v posledních pěti letech výrazně pracoval na kvalitě svého softwaru, ale stále si klade vyšší cíle a zvyšuje nároky, které rostou také s integrací nových funkcí. „Každý rok si uvědomíme v čem jsme byli dobří v posledním roce a jakou techniku jsme používali k vybudování lepšího software, zároveň si však uvědomíme, že ji nemůžeme použít pro příští rok, protože laťka neustále stoupá a technologie z letošního roku již nejsou dost dobré pro příští rok,“ dodal Federighi.

craigeddyitunes

*Zdroj: daringfireball.net

Dnes nejčtenější

.