Zavřít reklamu

iPhone 7 audio iconServer Mac Otakara přichází s tvrzením, že Apple údajně na rok 2016 připravuje vysoce kvalitní audio formát pro streamování. Server se ve zpráve odkazuje na své zdroje, které mu informaci sdělili o víkendu na Portable Audio Festivalu v Tokiu. Kvalitnější formát pro streamování by měl nabídnout frekvenci 96kHz/24bit. Současný Lightning konektor společně s iOS 9 jsou kompatibilní až se 192kHz/24Bit, což samozřejmě hudba z Apple Music nenabízí.

Zpráva také tvrdí, že mnoho výrobců audio výrobků třetích stran připravuje kvalitnější Lightning kabely v očekávání, že Apple zlepší kvalitu zvuku u skladeb na iTunes Store a pravděpodobně i na Apple Music. Nově by tak v příštím roce mohl Apple nabízet dva tarify pro uživatele Apple Music, kteří by si mohli podobně jako na konkurenčním Tidalu, vybrat buďto základní nebo kvalitnější stream. Nicméně je dost možné, že Apple jen zlepší kvalitu všech skladeb pro všechny uživatele a ceny nechá stejné jako doposud.

O tom, že Apple pracuje na kvalitnějším audio formátu se spekulovalo již dříve, kdy před rokem a půl blogger Robert Hutton tvrdil, že Apple pracuje na zavedení kvalitního audio formátu pro iTunes Store a server Mac Otakara tehdy informaci potvrdil a informoval veřejnost, že společnost začne prodávat nový hardware společně s iOS 8.

iPhone 7 audio

*zdroj: Macrumros

Dnes nejčtenější

.