Zavřít reklamu

opera-miniInternetový prohlížeč Opera, který patří i v dnešní době mezi ty nejpopulárnější na světě, a to přesto, že bojuje proti gigantům jako je Chrome od Googlu nebo Safari od Applu, získá nové finance na svůj rozvoj. Skupina čínských společností se rozhodla, že norskou chloubu koupí za 1,2 miliardy dolarů, tedy za téměř 30 miliard korun. Opera s nabídkou souhlasí a v pátek došlo k uzavření obchodování akciií společnosti.

Jako první řekli již během tohoto týdne svůj souhlas investoři, kteří vlastnili zhruba třetinu akcií a následně připojilo své ano také vedení společnosti Opera, které stojí za stejnojmenným prohlížečem. Skupina čínských společností složena z firem Qihoo 360, Beijing Kunlun Tech, Golden Brick a Yonglian Investment se zajímá o technologie týkající se mobilního softwaru a kompresí dat, obojím Opera disponuje.

Skupina nabídla navýšení burzovní ceny akcií o 45%, což bylo pro akcionáře i vedení silnou motivací pro prodej. Akcie se tedy nakonec vykupují za 71 norských korun. Operu nyní aktivně používá přes 350 000 000 uživatelů po celém světě a prohlížeč je dostupný nejen pro desktop, ale také pro smartphony včetně iPhonu.

Opera iPhone 6 FB

Dnes nejčtenější

.