Zavřít reklamu

sudo_security_groupPůl desetiletí se snaží každým rokem týmy hackerů a vývojářů neúnavně prolomit do systému iOS, který Apple každou verzí stále více zabezpečuje. Tomuto prolomení a otevření systému iOS se říká Jailbreak (útěk z vězení). Nyní jeden z týmů, vedený bývalými vývojáři Jailbreaku, Willem Strafachem, který je znám pod přezdívkou „Chronic“ a Joshuem Hillem, kterému je přezdíváno „P0sixninja“ oznámili, že pracují na programu zabezpečení pro iOS. Tito dva spolupracují s několika dalšími hackery na komplexní platformě, která ochrání zařízení spotřebitelů a firem.

Strafach prozradil, že firma nese název Sudo Security Group a platforma se bude jmenovat Apollo. Strafach na otázku proč se bývalí vývojáři Jailbreaku rozhodli systém chránit odpověděl, že společně s jeho týmem vědí o vnitřním fungování iOS více, než kterákoli jiná skupina vývojářů, s výjimkou těch, kteří se na vývoji iOS podíleli. Ví, jak funguje systém uvnitř i venku a znají i slabá místa zabezpečení a všechny tyto zkušenosti zde zúročili. Strafach dále vysvětluje, že zabezpečení bude ve dvou verzích a to ve verzi pro společnosti a ve verzi pro obyčejné uživatele. Podniky většinou využívají Mobile Device Management software, známý jako MDM. Apollo prý nabídne zabezpečení na vysoké úrovni, neboť používá služby Guardian, který skenuje všechny nainstalované aplikace a zkontroluje, zda kód aplikace neobsahuje nějakou nebezpečnou část, která by mohla ukrást uživatelská data, mohla by obsahovat malware a nebo by mohla provádět phishing skrze email.

Podle poradce společnosti Sudo Security Group, je software ideální pro společnosti, které chtějí mít 100% kontrolu nad firemními daty a také chtějí mít informace o všech nedůvěryhodných aplikacích. V dnešní době je to též důležité kvůli trendu BYOD (Bring Your Own Device), který se zavádí ve stále větším počtu firem. Jde o to, že si zaměstnanec přinese do firmy vlastní zařízení a s ním se poté připojí do firemního systému. Kromě všech různých funkcí a detailů, obsahuje verze pro firmy i tzv. tlačítko mrtvého člověka. Díky němu vám každých pět dní vyskočí okno, ve kterém musíte pomocí Touch ID ověřit svoji identitu.

Platforma Apollo by se měla na trh dostat již v první polovině roku 2016 a podle Strafacha budou k dispozici i beta verze. Pokud chcete být informování o všech novinkách, týkajících se bezpečnostního softwaru pro iOS, stačí na stránkách sudosecuritygroup.com zadat svůj email.

sudo_security_apollo
       
sudo_security_apollo_
sudo_security_apollo2
sudo_security_apollo3
touch_id

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.