Zavřít reklamu

Pinkilin iconTéměř každý z nás zná tu situaci, kdy je v baru nebo na party, padne mu někdo do oka, ale nemá dostatek odvahy se ihned pustit na ostro do seznamování. Někteří s tím možná problém nemají, ale jiní, a troufám si říct že většina, se už předem obávají odmítnutí. Ovšem v dnešní době chytrých telefonů a aplikací se nám otevírají brány k novým možnostem, jak si seznamování usnadnit a jednou takovou aplikací je i Pinkilin od dvou mladých českých vývojářů z Brna.

Pinkilin nemá za úkol zcela nahradit běžné seznamování moderním online způsobem, ale jen usnadnit začátek, předejít trapným situacím a urychlit celý proces. Po prvním kontaktu už ale je vše jenom na vás a vzájemné komunikaci s tím druhým. Pinkilin nabízí spoustu zajímavých funkcí a ukazuje jakýsi směr, kterým by se měly podobné aplikace ubírat. Proto jsme se rozhodli jednoho ze dvou zakladatelů projektu vyzpovídat a zjistit tak, co Pinkilin nabízí navíc například oproti populárnímu Tinderu.

Zdravím. V první řadě by bylo dobré prozradit čtenářům, kdo za projektem vlastně stojí?

Dobrý den, jmenuji se Michael a spolu s kolegou Danielem jsme oba absolventi právnické fakulty v Brně. Trochu nezvyklé pro tvůrce aplikace, ale nikdy nevíte, kam vás vítr zavane.

Jak byste Pinkilin charakterizovali v kostce?

Pinkilin je mobilní aplikace, která svým uživatelům umožňuje navazovat nové vztahy v řádu minut. Vím, že to zní přehnaně, ale je to tak. Uživatelé v aplikaci vidí, kdo se nachází v jejich nejbližším okolí. A nejen to! Tito potencionální partneři jsou seřazeni od toho nejbližšího. Těmto uživatelům pak mohou odeslat přímou pozvánku k seznámení, na kterou musí do 100 minut reagovat. Mají tento čas na to, aby si rozmysleli, zdali pozvánku přijmou. Po přijetí se navazuje spojení, uživatelé si mohou odeslat polohu a hned se tak potkat. Nechceme, ať lidé tráví hodiny chatováním, ale ať se co nejrychleji scházejí. Své sympatie si vyjádřili již odesláním a přijetím pozvánky.

Co vůbec stálo za myšlenkou se pustit do vývoje?

Já i Daniel jsme bývalí brněnští studenti a jako takoví jsme se zúčastnili stovek seznamovacích večírků a nočních akcí. Byli jsme tak svědky mnohých situací, ve kterých se lidé snažili oslovit někoho, kdo se jim líbil. Většinou to však neskončilo tak, jak by si aktéři představovali. Přijít za někým napřímo prostě není pro každého. A tak jsme se rozhodli s tím něco udělat. Každý má v dnešní době v kapse chytrý mobilní telefon a proto jsme se rozhodli vytvořit mobilní aplikaci, která by všem seznamování usnadnila a urychlila. S Pinkilinem odesíláte pozvánky, které navazují okamžitá spojení s lidmi, kteří jsou nejblíže vás (ať jsou již ve stejném klubu, baru, restauraci, nebo někde poblíž).

V čem je Pinkilin jedinečný a co nabízí navíc například v porovnáním s Tinderem, který funguje podobně?

Já jsem Tinder využíval už v jeho začátcích, ale nikdy jsem s ním nebyl spokojen. Hlavní rozdíl spočívá v čase, který strávíte snahou se s někým seznámit. Na Tinderu procházíte databázi uživatelů a jenom si říkáte, kdo se vám líbí a kdo ne. Projdete stovkou uživatelů a nic se nestane a když už se něco stane, je to zázrak. Vždy mě tento proces neskutečně nudil. Nikdo nechce čekat dny nebo týdny na spojení. Jsem v klubu (baru, restauraci, atd.) dnes večer, chci někoho potkat teď hned a my jsme našli řešení, Pinkilin. Uživateli, který se vám ve vyhledávání zamlouvá to řeknete napřímo tak, že mu odešlete pozvánku. Ta mu na mobilu vyskočí jako tzv. pushka a tak se okamžitě dozví, že je momentálně žádaný. Snažíme se proces urychlit a tak navazujeme okamžitá spojení. To, co přijde potom, je již na uživatelích.

Umí aplikace ještě něco dalšího kromě rychlého seznamování?

Pinkilin slouží také jako milostná databáze, která zaznamenává všechny partnery, se kterými jste se spojili přes naši seznamovací funkci DateNow!. Vytvořili jsme jedinečnou časovou osu (kterou jsme pojmenovali Pinkiline), která vše zpřehlední. Můžete si na ni totiž nanášet i partnery z vaší minulosti a k nim ukládat fotografie, kontakty, hodnocení, komentáře. Vše přehledně na jednom místě. Pokud máte partnera, který žárlí na vaše počítačová fotoalba plné bývalých “ex”, Pinkilin může být vašim řešením.

A je to bezpečné? Co když nechci, aby to někdo náhodou viděl?

Na zabezpečení aplikace jsme si dali obzvláště záležet. Pro vstup do aplikace si každý uživatel volí heslo. Nadto jsme umožnili každému zvolit PIN i TouchID (u iPhone 5S a výše). Nikdo se tam tak bez vašeho svolení nepodívá. Pokud byste přesto chtěli svoji Pinkiline někomu ukázat, můžete ji jednoduše sdílet buď svým nejbližším nebo i veřejně.

To je super. Koukám, že jste mysleli na všechno. Kdy si tedy budeme moct aplikaci stáhnout z App Store?

Aplikace je skoro hotova. Řekl bych, že jsme tak v 96 % vývoje. Pokud vše půjde hladce (závisí i na samotném schvalovacím procesu Applu), měla by být aplikace dostupná do konce ledna 2016. Bude zdarma, aby si ji mohl vyzkoušet každý. Pokud by chtěli mít čtenáři přehled o tom, jak aplikace postupuje do cíle, mohou sledovat naše FB stránky přímo zde.

Chystáte i verzi pro Android?

Jsme si vědomi toho, že většinu trhu pokrývají telefony s Android OS a proto jsme se rozhodli nezůstat pouze u iOS platformy. Vývoj těchto aplikací je nicméně náročnější, jak časově, tak finančně (kvůli většímu množství telefonů, displejů, konfigurací). Velkou většinu prostředků jsme investovali do vývoje iOS verze a proto bude další vývoj záviset na podpoře koncových uživatelů.

Kde vás mohou čtenáři podpořit?

S kolegou jsme na českém trhu spustili crowdfundingovou kampaň na serveru HitHit.cz, na které si mohou uživatelé v předstihu předobjednat roční nebo měsíční prémium účty za zvýhodněné ceny a podpořit tak vývoj Pinkilinu. Zvolili jsme více typů odměn, aby si každý přišel na své. A pokud si žádnou z nich nevyberou, mohou přispět libovolnou částkou. Prostředky vybrané touto kampaní půjdou pouze na vývoj aplikace a pomohou nám pomoci vytvořit Android verzi co nejdříve.

Máte kromě Android verze nějaké další plány do budoucna?

Určitě. Již teď máme mnoho nápadů, jak obohatit stávající aplikaci o nové funkce, nicméně vše chce svůj čas. Naši prioritou je vydat bezchybnou aplikaci do konce ledna a od toho se odpíchneme. Chceme například zdokonalit naše webové stránky, podívat se na zoubek Windows telefonů i chytrým hodinkám. Víte jak se to říká: “Only sky is the limit”.

Děkuji za rozhovor a ať se vám s projektem jen daří.

Díky moc, víte, máme úžasný nápad a chuť změnit svět seznamování. Celý projekt je jedna velká jízda a doufáme, že budou budoucí uživatelé nadšeni.

Pinkilin

Dnes nejčtenější

.