Zavřít reklamu

17-AmazonAmazon je jedna z největších společností na světě, je to gigant, který podniká v mnoha odvětvích. Je to společnost, která změnila svět. Když si řekneme Amazon, vybavíme si jeho Kindly, jeho Fire tablety a hlavně online obchod, na kterým se dá koupit skoro cokoliv. Amazon se ale rozhodl k poměrně překvapivému kroku když ve městě Seattle, kde se nachází jeho centrála, otevřel svůj první kamenný obchod na světě. My jsme tedy neváhali a šli jsme se na něj podívat, abychom vám ho nafotili a popsali.

Amazon Books, jak se obchod jmenuje, se nachází v University Village, což je celkem prestižní místo v Seattlu, kde najdete obchody největších firem na světě (nechybí tu samozřejmě ani Apple Store). Amazon Books, jak již název napovídá, se soustředí na knihy, najdete jich tu tuny. Nejde ale o obyčejné knihkupectví. Amazon samozřejmě využil veškeré místo v obchodě, a tak tu najdete jeho Fire tablety, Kindly, různá sluchátka, ale třeba i Amazon Echo, což je inteligentní asistentka, která vám pomůže s různými úkoly. Nechybí ani obrovské televize propagující Fire Stick, malé HDMI zařízení, které představuje konkurenci pro Apple TV.

Jak již bylo řečeno, jde o poměrně překvapivý tah, hlavně proto, že knihkupectví po celém světě markantně ubývá, což je následek tabletů, smartphonů a čteček, které stále více a více používáme ke čtení knih a magazínů. Přece jenom je to samotný Amazon, který nejvíce přispěl ke zkáze kamenných knihkupectví. Povídat by o tom mohl řetězec Barnes & Noble.

Amazon říká, že Amazon Books je takové spojení mezi jeho online obchodem a jeho zákazníky. Ti by si sem měli přijít pro knihy, ale hlavně by tu měli mít možnost vyzkoušet si nejnovější produkty. Je tedy otázkou, zda Jeff Bezos a spol. plánují obchody rozšířit po celých Spojených státech, anebo jestli jde o jedinečný projekt, který se bude omezovat pouze na město, kde Amazon sídlí.

IMG_1717
IMG_1715
IMG_1713
IMG_1709
IMG_1708
IMG_1707
IMG_1706
IMG_1703
IMG_1702
IMG_1700
IMG_1698
IMG_1697
IMG_1696
IMG_1695
IMG_1690
IMG_1688
IMG_1687

Dnes nejčtenější

.