Zavřít reklamu

iPhone 6k icon 2Když Steve Jobs v roce 2007 představil iPhone první generace, tak se nechal slyšet, že telefon musí být jednoduchý a nesmí nabízet plastové klávesnice, které jsou složité a akorát lidem stěžují ovládání celého telefonu. Měl v podstatě pravdu, když vezmeme v potaz fakt, že tento styl převzali poté všechny společnosti a nakonec i BlackBerry po několika letech uznalo, že na tom něco bude, jenže už bylo pozdě.

I přesto se dodnes najdou příznivci plnohodnotné, fyzické QWERTY klávesnice, ale dovolím si tvrdit, že jich je rok co rok méně a méně. Studio CURVED/labs představilo koncept iPhonu, ze kterého se postaví všem Apple fandům vlasy na hlavě. Studio pojmenovalo svůj koncept iPhone 6k a ve výsledku jde o iPhone 6s s fyzickou klávesnicí.

Koncept se do značné míry inspiruje novým smartphonem BlackBerry Priv, který jako první telefon od BlackBerry nabídne operační systém Android. Fyzická klávesnice iPhonu 6k od CURVED/labs totiž přímo kopíruje tu systémovou a můžete ji vysunout podobně jako u BlackBerry. Navíc ale nabídne podsvícení. Vysunutí klávesnice se aktivuje pomocí postranního tlačítka, které se nachází pod power tlačítkem.

Záda telefonu se také lehce liší od současných modelů, tudíž u iPhonu 6k najdete méně výrazné pruhy a pro antény a spodní nápisy se zobrazí trochu výrazněji až po samotném vysunutí klávesnice.

iPhone 6k

Dnes nejčtenější

.