Zavřít reklamu

PlayStation logoPodle oficiálních zdrojů pracuje Sony a jeho divize okolo Playstationu na emulátoru her, díky kterému by si měli majitelé našlapané čtvrté verze herní konzole zahrát i staré herní pecky vytvořené pro Playstation 2. První emulované hry se již potichu prodávají v Playstation Store.

I když se k tomu lidé ze Sony nevyjadřují nijak detailně, vývoj emulátoru bežícím na pozadí PS4 potvrdili v emailu redakci Wired. Tři staré pecky jsou přibaleny jako bonus ke hře Starwars:Battlefront. Jsou to tituly Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter a Star Wars: Bounty Hunter, jak uvádí Eurogamer nemělo by jít o portaci kódu, ale o softwarovou emulaci.

Už jsme měli možnost vidět emulátory běžící na řadě zařízení včetně mobilních telefonů s iOS a Android. Jelikož současná mobilní zařízení mají dost výpočetního výkonu aby hry ze starých konzolí s přehledem zvládala, po vizuální stránce to nebývá nic krásného. Vzpomeňme si na hry z PS1 kde i FIFA tenkrát vypadala jako projekt hráčů Minecraftu. To by nemuselo ovšem u emulátoru pro PS4 platit. Jelikož jej vytváří sám výrobce Sony, je dost možné, že dojde u některých pravěkých pecek k jejich grafické optimalizaci a přizpůsobí se tak potřebám hráčů co si to bez pořádného rozlišení prostě nemohou tolik vychutnat.

20131016-JAPAN-0192_edit-1024x683

var sklikData = { elm: „sklikReklama_45478“, zoneId: „45478“, w: 600, h: 190 };

Zdroj: WIRED

Dnes nejčtenější

.