Zavřít reklamu

Tesla Motors - icon logoElon Musk vydal na Twiteru několik postů ohledně náboru nových talentů pro vývoj autopilota v Tesla Motors. Jak sám Musk píše, není potřeba aby měl uchazeči zkušenosti v automobilovém průmyslu, měli by to však být „hardcore software engineers“.

Je to už nějaká chvilka co se do médií dostaly zprávy ohledně přechodu pár klíčových inženýrů z Tesly do Applu. Jedna ze zatím nepotvrzených spekulací je vývoj prvního Apple Car, což by mohlo být pro Tesla vozy celkem konkurencí. O něco podobného se snaží Google a jeho autonomní vozidla. I když Google auta vypadají jako když se některému z vašich dětí zbláznilo autíčko na písek uvnitř je to sofistikovaný autonomní systém. To je rozdíl právě oproti autům z výrobních linek Tesly. Ne, nemyslím tím, že na auto od Tesla Motors by jste mohli sbalit luxusní ženu/muže a naopak na Google auto by se vám nalepil celý dětský koutek. Jedná se nám o pojetí inteligence vozu. Google má plně autonomní vozidlo, které vás odveze samo na určené místo a Tesla má autonomního pilota, který dává pozor na náhodné situace zatímco vy můžete vůz „běžně“ řídit.

Po internetu už koluje pár videí na kterých můžete vidět jak autopilot zabránil nehodě. A právě na vývoj tohoto systému hledá Elon Musk nové naděje. Musíme uznat, že kdo by nechtěl pracovat s krásným vozem, ve firmě patřící miliardáři a podílet se na vývoji systému zachraňujícím lidské životy. Lepší už může být snad jen vyvíjet oblek pro Iron Mana ve firmě Tonyho Starka.

471763092

//

Zdroj: techcrunch

Dnes nejčtenější

.