Zavřít reklamu

Slovné spojenie rozšírená realita (augmented reality) sa v posledných mesiacoch stáva vysoko zaužívaným pojmom. Na rozdiel od virtuálnej reality poskytuje jednoduchší spôsob spojenia reálneho sveta a digitálnych prvkov pomocou rôznych headsetov, alebo aj  klasických zariadení ako iPhone, či iPad. Spoločnosť Tesla je však odhodlaná tento fenomén posunúť na ďalšiu úroveň, čo dokazuje aj nedávne vyjadrenie Elona Muska na svojom twitteri. Mód rozšírenej reality vo vozidle Tesla Roadster prirovnáva k obleku známej komiksovej postavy Iron Man.

Informácie, ktoré dostal z Muska známy youtuber Marques Brownlee hovoria o tom, že okrem funkcie Autopilot, bude chystaný Roadster disponovať aj možnosťou Augmented Mode. Podľa Muskových slov ide o „lietajúci kovový oblek“ pretransformovaný do podoby auta. Otec spoločnosti Tesla tým narážal na umelú inteligenciu v obleku Iron Mana, čo by sa dalo prirovnať k spomínanému módu rozšírenej reality. Augmented Mode by mal vodičom umožniť lepšie ovládanie superrýchleho auta a takisto by mal výrazne prispieť k schopnostiam šoféra.

Tento mód bude do vozidla implementovaný za cieľom zvládnutia extrémneho výkonu vozidla. Musk sa už viackrát vyjadril, že akékoľvek, no obzvlášť rýchle auto môže pôsobiť v rukách neskúseného vodiča ako nebezpečná zbraň, preto sa rozhodol zahrnúť túto funkciu do chystaného modelu Roadster. Extrémne rýchly elektromobil zvládne zrýchlenie z 0 na 100 za neuveriteľné 2 sekundy, pričom maximálna rýchlosť sa pohybuje okolo 400 km/h.

V súvislosti budovania pokročilej technológie spojenej s rozšírenou realitou, sa Tesla v roku 2016 rozhodla prijať bývalého zamestnanca Microsoftu, ktorým je Andrew Kim. Ten svojho času pracoval na projekte Hololens, ktorý sa zaoberal technológiou integrácie hologramov v rámci virtuálnej reality. Špecifickejšie však spomínaný Augmented Mode nebol. Môžeme však predpokladať, že pôjde o celoplošný displej na čelnom skle vozidla, ktorý bude pracovať v kooperácii s funkciou Autopilot.

Podľa najnovších informácii, sa firma v budúcnosti chystá zahrnúť do verzie Roadster 2 aj komponenty zo SpaceX. Vesmírne komponenty ovplyvnia vozidlo natoľko, že výkon by umožnil elektromobilu doslova vzlietnuť.

Tesla

Dnes nejčtenější

.