Zavřít reklamu

Podľa posledných informácií vyplývajúcich z prieskumov orientovaných na financie a poisťovníctvo sa ukázalo, že vozidlá značky Tesla si vyžadujú horibilné príplatky na poistenie. Ide teda o najdrahšie elektromobily v rámci poistnej stránky. Elon Musk sa preto odhodlal k ďalšiemu odvážnemu kroku. V Kalifornii a v podstate v celých Spojených štátoch sú vozidlá od Tesly dokonca najnáročnejšie na poistenie, preto by mala spoločnosť disponovať firmou, ktorá bude poskytovať vlastné poistenie. Táto téma bola načrtnutá už v minulosti, no najnovšie udalosti naštartovali okamžitú snahu vytvoriť poisťovacie centrum, ktoré prinesie zvýhodnené akcie majiteľom týchto elektromobilov.

Prieskum organizovaný Americkým Poisťovacím Inštitútom pre bezpečnosť na cestách ukázal, že Model S od Tesly je finančne najnáročnejším vozidlom na poistenie. Zdroj uvádza, že ročná poistka pre tento elektromobil vychádza tamojších majiteľov až na 1790 $. Čo sa týka havaríjneho poistenia, to sa vyšplhalo k číslu 1310 $. Elon Musk je touto skutočnosťou pobúrený. Podľa jeho slov je absolútne neslýchané, aby majitelia elektromobilov s najinovatívnejším bezpečnostným systémom platili takto vysoké ceny za poistenie. Toto vyjadrenie sa netýka iba elektromobilov z garáže Tesla, ale všetkých vozidiel, ktoré využívajú elektrickú energiu a podobné bezpečnostné prvky.

Paradoxom je, že inštitúcia zaoberajúca sa nehodovosťou na cestách, udeľuje najvyššiu výšku poistného práve pre tieto vozidlá. Systémy, ktorými elektromobily Tesla disponujú, dokážu rapídne znížiť a zamedziť nehodovosti a haváriám. Podľa štatistík, ktoré sa zameriavajú na funkciu Autopilot sa ukázalo, že prvá generácia znížila nehodovosť až o 40%.

Overením funkcionality pre túto službu by mal byť projekt Insure My Tesla, na ktorom sa spoločnosť podieľala s vybranými poisťovacími partnermi. Spomínaná služba priniesla solídne zníženie sadzieb poistného v Hongkongu, Austrálii a v niekoľkých regiónoch USA a Kanady. To však Elon vníma iba ako odrazový mostík k vyšším cieľom. Preto sa proti vysokým cenám plánuje postaviť a spojazdniť globálne poisťovacie impérium. V tlačových správach a vyjadreniach spoločnosti sa udávajú momentálne rokovania s firmou Customer Centric Insurance Company, ktorá by sa mohla stať dcérskou spoločnosťou kalifornského giganta.

Tesla

Dnes nejčtenější

.