Zavřít reklamu

Apple PencilApple v týchto dňoch začína predávať tri nové produkty, iPad Pro, Apple Pencil a Smart Keyboard. Jedná sa o trojicu produktov, o ktorých sa špekulovalo niekoľko mesiacov, v prípade iPadu Pro dokonca niekoľko rokov. Všetky tri vyšli, perfektne do seba zapadajú a my máme už teraz iPad Pro v redakcii, kde už pripravujeme recenziu. No ešte predtým, ako sa tak stane, máte možnosť prečítať si najnovší rozhovor so šéfdizajnérom spoločnosti Apple, Jonym Ivom, ktorý už pred pár dňami odhalil, že si iPad Pro obľúbil natoľko, že kvôli nemu on a niektorí ďalší dizajnéri začali používať tablet namiesto papieru a bežnú ceruzku/pero nahradila Apple Pencil. V novom rozhovore sa Ive sústredí práve na doplnok, o ktorom sme mali spočiatku veľké pochybnosti – Apple Pencil. Nepochybujeme o kvalite, ale pochybovali sme o tom, že by práve Apple predstavil svoj vlastný stylus.

Jony Ive v rozhovore povedal, že myšlienka vytvoriť Apple Pencil vznikla až po tom, ako už Apple vyvinul displej, ktorý môžete ovládať pomocou prstu. Vraví, že spoločnosť si vtedy uvedomila, že existuje skupina ľudí, ktorá by rada používala dotykový displej aj s pomocou iného objektu, než sú ich prsty. Hovorí sa hlavne o grafikoch, ktorí stylus potrebujú, pretože prstom toho veľa nespravíte. Spoločnosť preto začala navrhovať iPad Pro súčasne s Apple Pencil, s primárnym zameraním na grafikov a umelcov, ktorí majú dostať prirodzenejšiu možnosť ako tvoriť nové a zaujímavé maľby, kresby a fotografie. Stylus ale nikdy nenahradí ľudské prsty: multitouch je naďalej dôležitý, pretože pero nepoužívate vždy a ak ho používate, vždy vám zaneprázdni celú ruku. Navyše, rukou môžete ovládať klávesnicu a písať text, zatiaľ čo Pencil vám poslúži na zvýraznenie textu, na náčrtky, doplnenie rôznych poznámok a tak podobne.

A prečo sa Apple rozhodol pomenovať svoj stylus ako Pencil? Je to preto, lebo „stylus“ znie príliš technologicky“ a Pencil zastupuje tradičnú ceruzku vo svete iPadu. Sama o sebe stojí 99 dolárov, respektíve 109€ v Európe alebo 2990 Kč v oficiálnom Online Store spoločnosti Apple alebo u autorizovaných prémiových resellerov. Jej dostupnosť je o niečo komplikovanejšia, než sa pôvodne zdalo a zatiaľ čo niektorí už začínajú dostávať svoje kusy teraz, iným Apple odkazuje, že pero dostanú až na konci roku.

pencil_social

*Zdroj: Wallpaper Magazine

Dnes nejčtenější

.