Zavřít reklamu

Jony IveKeď dostanem zaujímavú myšlienku alebo potrebujem vypracovať koncept, takmer nikdy pri tom nepoužívam svoj Mac. Namiesto toho vezmeme do ruky ceruzku a papier, prípadne zbehnem do papiernictva si rýchlo jeden kúpiť, kým sa mi táto myšlienka drží v hlave. Ceruzka a papier sú však aj dôležitou súčasťou dizajnérskej výbavy a ako spomína Jony Ive, práve ceruzku a papier používali on a jeho tím vyše 20 rokov. A na papieri vznikla aj dvojica produktov, ktoré teraz v Appli nahradili pero a papier. Vymysleli iPad Pro a spolu s ním aj ceruzku Apple Pencil, ktorá má tak veľkú rýchlosť a odozvu, že funguje rovnako spoľahlivo ako tradičná ceruzka. A práve tieto dva produkty začal používať dizajnérsky tím Applu na kreslenie budúcich produktov. Takže ak ste už náhodou prišli na to, ako hacknúť iPad Pro alebo poznáte prihlasovacie údaje od iCloudu Jonyho Iva, radi si pozrieme jeho návrh iPhonu 7.

Jony prekvapil týmto výrokom v rozhovore pre britský The Telegraph: „Mnohí z nás sú súčasťou dizajnérskeho tímu Applu viac ako 20 rokov. Vždy sme si kreslili návrhy do skicárov a teraz som si prvýkrát všimol (aj keď sme pár rokov dozadu skúšali nejaké alternatívy), že ľudia začínajú používať iPad a Apple Pencil. Naša osobná skúsenosť je, že dnes už existujú príležitosti ako mať na svoju tvorbu intuitívnejšie a prirodzenejšie prostredie a sú veci, ktoré môžete nakresliť a napísať na iPade tak, ako by ste o tom v hmotnom svete ani nesnívali. Čo sa mi páčilo je, že keď premýšľam, držím v ruke Pencil tak, ako by som držal pero a skicár a jednoducho potom začnem kresliť. Po chvíli si začnete uvedomovať, že to používate neúmyselne a uvedomíte si, že ste prešli z fázy, kedy ste ho len demonštrovali, do fázy, kedy ho naozaj začínate používať.“

Na tom sa pochopiteľne podieľa spracovanie stylusu Pencil. Zabezpečiť, že stylus od Applu bude vyvolávať pocit, akoby išlo o tradičnú vec, bolo náročné a dôležité zároveň: „Dúfali sme, že keď je človek zvyknutý používať štetce, ceruzky a perá, tak toto bude ich rozšírením a bude sa vám používať podobne. Ale dosiahnuť niečo také po stránke chovania a jednoduchosti, bolo technicky náročné. Každý iný stylus, ktorý ste doposiaľ používali, je nekvalitnou náhradou analogického sveta.“ Tak teda Jonymu prajeme veľa úspechov pri navrhovaní ďalších produktov. Či už to bude iPhone 7, Apple Car alebo nové Apple Watch.

Apple Pencil iPad Pro

*Zdroj: The Telegraph

Dnes nejčtenější

.