Zavřít reklamu

iPhone 6s iconZákazníci, kteří si koupili nejnovější model mobilního telefonu od firmy Apple, iPhone 6s, si stěžují na ztrátu dat během přechodu ze svého staršího zařízení. Po obnovení dat z iCloudu do nového přístroje u nich dochází ke ztrátě některých dat. Ve většině případů nedojde k přenosu nedávných hovorů, zpráv, historie prohlížení v Safari či dokonce údajů z aplikace Zdraví.

Co je přesnou příčinou, během které dojde ke ztrátě dat, není známo. Jako jedna z možností, proč dochází ke ztrátě, je přechod mezi verzemi operačního systému iOS. Nový iPhone 6s je v balení dodáván s verzí iOS 9.0, proto by mohlo chybu vyvolat obnovení dat ze staršího zařízení, které bylo aktualizováno na novější verzi operačního systému iOS 9.0.1 nebo 9.1. Poté by docházelo k přenosu z novější verze systému na starší verzi, což by podle mnohých uživatelů mohlo vyvovlat zmíněné problémy.

Apple si je tohoto problému vědom, a jak vyplývá z vyjádření oficiální podpory, pracuje na opravě. Kdy však oprava přijde neuvedl. Jedinou možností, u které ale stejně není 100% jistota, že bude funkční, je kontrola verzí iOS na obou zařízeních tak, aby byly stejné.

iPhone 6s iPhone 6s Plus FB

//

*Zdroj: iphonehacks.com

Dnes nejčtenější

.