Zavřít reklamu

VLC for iOS ikonaJen týden po představení aplikace Plex, která dorazila na novou Apple TV 2015, se také ozývají vývojáři populární aplikace VLC, kterou zná snad každý majitel PC, Macu nebo mobilních zařízení. VLC je snad vůbec nejpopulárnější mediální přehrávač na všech platformách a bylo jen otázkou času, než dorazí také na novou Apple TV a umožní přehrávat v podstatě jakýkoli formát videa na tvOS.

VLC už totiž hledá beta testery pro svou novou aplikaci, kteří by se měli spolupodílet na zdokonalování aplikace. První zmínky o verzi pro tvOS vypluly na povrch už v září, ale až nyní se konečně dozvídáme, že vývojářské studio doopravdy usilovně pracuje na verzi pro novou platformu. VLC pro novou Apple TV by mělo nejspíše nabídnout hodně podobné, ne-li stejné funkce jako na iOS, tudíž přehrávání různých formátů i z Dropboxu, iCloud Drive, iTunes, Google Drive a dalších. Vývojáři však více podrobností ještě neuvedli a neustále nás napínají, tudíž si budeme muset počkat na další informace pravděpodobně až se samotným vydáním aplikace do tvOS App Storu.

Není ani jasné, zda bude VLC pro Apple TV zdarma či za drobný poplatek, ale vzhledem k tomu, že se na každé platformě jedná o free verze, tak bychom se měli dočkat i bezplatné verze na tvOS.

Pokud byste se chtěli přihlásit do testování VLC pro tvOS, tak oficiální formulář najdete přímo zde. Bohužel už ale byly vyčerpány všechna volná místa pro testující přes aplikaci TestFlight. Dobrou zprávou ale je, že Apple včera večer oznámil rozšíření jednotlivých testerů z původních 1000 hned na 2000, tudíž by mohl vývojářský tým VLC opět spustit formulář a umožnit testovat aplikaci dalším zájemcům, mezi kterými můžete být i vy. Není ale ani vyloučeno, že aplikace už brzy dorazí do tvOS App Storu.

VLC tvOS Apple TV

Dnes nejčtenější

.