Zavřít reklamu

S+BZávidíte majitelům androidových smartphonů všudypřítomné tlačítko pro rychlý návrat zpět? I to se může stát a firma PureGear s tím počítá. Proto také vydala speciální příslušenství, které tuhle funkci vašemu iPhonu přidá. Tento speciální kousek se jmenuje Smart + Button (vyslovovat bez plus) a zprvu vypadá jako obyčejná ochranná fólie, kterou seženete v každém zapadlém bazárku za cenu kolem padesáti korun. Jak tedy funguje Smart + Button a je skutečně tak převratné?

Ve zkratce – ochraná fólie, kterou aplikujete na váš iPhone vám k funkci ochranné přidá ještě dvě softwarová tlačítka. Podle výrobců z PureGear fólie Smart + Button využívá speciální obvod vysílačů (tzv. transmitterů), díky kterým přidává dva další ovládací prvky pro váš telefon. Tapnutím na levý dolní roh obrazovky je registrováno jako tapnutí na levý horní roh displeje. Přesně tak je to provedené i na pravé straně. Pokud se tedy v iOS objeví možnost „přejít zpět“, tak místo toho, abyste museli natahovat palec nahoru, stačí tapnout dolů a vše je vyřešeno.

Nyní mohou někteří z vás okamžitě namítnout, že iPhone přece podporuje skvělé gesto, k jehož aktivaci jen stačí přejet od levého kraje displeje směrem k prostředku a provede se právě zmíněný krok zpět. Jenže setkáte se s aplikacemi, které toto gesto nepodporují a například při procházení obrázků také musíte na tlačítko nahoře kliknout. Stejně tak u velkého iPhonu 6s Plus při aktivované klávesnici ve zprávách nebo kdekoli v nějaké konverzaci gesto jen tak nepoužijete, jelikož musíte palcem dosáhnout nad klávesnici, abyste jej provedli. Kromě tlačítka zpět ještě fólie přidává tlačítko na druhou stranu, které uplatníte například při procházení emailů v aplikaci Mail.

puregears smart button

Multifunkční fólie Smart + Button je nyní dostupná pro iPhone 6 a funguje i s iPhone 6s. Pokud se vám zdá, že je to zajímavý zlepšovák, ale moc nevěříte tomu, že by to mohlo v realitě fungovat, tak vás musím vyvést z omylu. Kolegové z webu BGR se pustili do testování a zjistili, že slíbené funkce fungují až překvapivě dobře. K dobru je i zjištění, že Smart + Button nijak nebrání v používání 3D Touch. Pokud tedy jste otevřeni novým nápadům a experimentům, disponujete iPhonem 6, 6s, 6 Plus nebo 6s Plus a máte stranou 40 dolarů, tak si můžete tenhle vychytaný zlepšovák vyzkoušet na vlastní prsty. Na větších iPhonech bude jistě ještě užitečnější.

https://www.youtube.com/watch?v=p6nYHjlMUmI

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.