Zavřít reklamu

Apple TV 2015Aj keď sa to nezdá, tak emulátory patria medzi obľúbené aplikácie u hráčov. Je to totiž spôsob, ako si zahrať niektoré klasiky ako je napríklad Super Mario Bros 3, Duke Nukem alebo donedávna aj Carmageddon, ktorý sa však dočkal oficiálneho remaku pre iOS. Tak či onak, staršie hry sú obľúbené aj dnes a jedným zo spôsobov ako ich hrať, je nainštalovať si emulátor. A teraz sa zdá, že sa budeme stretávať aj s emulátormi pre novú Apple TV. Vývojár Kevin Smith totiž ukázal svetu video, v ktorom testuje obľúbený emulátor MAME priamo na vývojárskom kite Apple TV. Znamená to teda, že keby Apple nemal voči emulátorom taký postoj, aký má, v budúcnosti by sme pokojne mohli čakať, že Apple TV sa stane akousi náhradou za klasické NES, Sega Genesis, Nintendo64 alebo ďalšie staré konzoly, ktoré ponúkali nejaké pútavé hry.

Vo videu nižšie môžete vidieť, že MAME pre tvOS funguje bezproblémovo a dajú sa tu hrať hry ako je Donkey Kong, Galaga, Street Fighter II alebo Metal Slug. Hry však ešte majú jeden nedostatok a to problém so zvukom, ktorý je ale spôsobený nedokončeným kódom. Už tak predstavovalo preportovanie MAME na Apple TV celkom zdĺhavú činnosť, pretože aj keď je tvOS postavený na iOS 9, tak systém nemá niektoré frameworky, má inakšie ovládanie než iPhone a tiež došlo k zjednodušeniu kódu, vďaka čomu aplikácia zároveň zaberá menej miesta. Aplikácia má aj celkom jednoduchú ikonu. Nakoniec muselo byť rozhranie prispôsobené pre 1080p obrazovku, pre ktorú je nová Apple TV navrhnutá.

Otázny je však postoj Applu k emulátorom pre Apple TV. Pretože spoločnosť zakazuje vydávať emulátory pre iPhone, je pravdepodobné, že podobné obmedzenie uvidíme aj pri TV App Store. A keď sa aj nejaký emulátor dostane do App Storu, po pár hodinách je z neho odstránený. Zaujímavá situácia by sa mohla naskytnúť v prípade, že by sa nejakému výrobcovi podarilo vytvoriť namotávku ako bol Angry Birds a následne by ju stiahol z App Storu, takže ľudia by predávali svoje Apple TV s nainštalovanou hrou. Nebolo by to prvýkrát, čo by sa z hry stala rarita. Dnes sa už istým youtuberom podarilo zohnať vývojársky kit prvého Xboxu, na ktorom bola alpha verzia hry South Park, podobnej GTA. Táto hra samozrejme nikdy nevyšla a až doteraz o nej nikto nevedel.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.