Zavřít reklamu

Mac-OS-X-Lion-logo2
Apple sa pripravuje na vydanie OS X El Capitan a pretože v posledných rokoch spoločnosť prestala vyvíjať niekoľko starších produktov, rozhodla sa ich stiahnuť z App Storu úplne. Čo znamená, že si ich už nemôžete stiahnuť ani v prípade, že ste si ich kúpili. Užívatelia hlásia, že v histórii zakúpených programov už nemôžu nájsť systémy OS X Lion, Mountain Lion a Mavericks, teda systémy, ktoré vyšli v rokoch 2011 až 2013. Zaujímavé však je, že spoločnosť naďalej ponúka OS X Lion za 20 dolárov na americkom Online Store s doručením do 24 hodín, ale v ČR už varuje, že produkt už nie je v predaji. Pravdepodobne teda bude produkt odstránený aj v Online Storoch v ostatných krajinách.

Spoločnosť taktiež odstránila programy iPhoto a Aperture, čo sú spoplatnené nástroje na úpravu fotiek, z čoho druhý bol medzi power-usermi veľmi obľúbený. Práve tí začali kritizovať Apple za jeho najnovšie rozhodnutie a vravia, že toto rozhodnutie je nepriateľské voči zákazníkom. Rovnako tak sa ohradili užívatelia, ktorí používajú staršie operačné systémy kvôli problémom s kompatibilitou u niektorého softvéru. Napríklad užívateľ vraví, že si musel preinštalovať OS X Mavericks, ale nenechal si aplikáciu „Install OS X Mavericks“. Ako jediné riešenie preto vidí nutnosť stiahnuť si systém z iného miesta, ale obáva sa, či nebol nejak poškodený a neobsahuje škodlivý kód.

Aktualizácia: Odstránené aplikácie sa opäť vrátili do sekcie Purchased v Mac App Store. Pravdepodobne sa teda jednalo o chybu serverov Applu.

mac-os-x-mountain-lion-reminders

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.