Zavřít reklamu

iOS 9Spousta uživatelů pod našimi články jak zde na webu tak na Facebooku si stěžuje, že iOS 9 namísto slíbeného zlepšení stability a rychlosti systému přinesl jen problémy a vše je pomalejší zejména na starších zařízeních a v některých extrémních případech dokonce nepoužitelné. Samozřejmě je i spousta uživatelů, kterým iOS 9 pomohlo a nemají s ním žádné problémy.

Pokud máte stále iOS 8.4.1 a uvažujete o updatu na iOS 9 nebo už iOS 9 máte a prostě jen chcete vědět, zda byste se neměli raději prozatím vrátit, tak vám v rozhodování rozhodně pomůže následující video, které ukazuje poměrně dokonalé srovnání iOS 9 vs. iOS 8.4.1 na téměř všech iPhonech, na které lze iOS 9 nainstalovat. V testu se objevil nejstarší iPhone 4s, poté iPhone 5, iPhone 5s a iPhone 6, tedy vlastně veškerý rozdílný hardware, který Apple u svých smartphonů nabízí, jelikož chybějící iPhone 5c je stejný jako iPhone 5 a iPhone 6 Plus jako iPhone 6.

Z videa snadno po pár minutách vydedukujete, že iOS 9 zlepšení spíše nepřinesl a především na starších zařízeních je znát poměrně velký rozdíl v rychlosti celého systému, v načítání aplikací a v zapínání zařízení. Všechny iPhony s iOS 9 dokonce dopadly hůře i v benchmark testu přes aplikaci Geekbech 3.

Naproti tomu ale iOS 9 přináší zlepšení při brouzdání na internetu, jelikož se na všech telefonech zvýšila rychlost stahování a nahrávání a také si vedly o trochu lépe v HTML 5 testu. Pro většinu uživatelů je ovšem mnohem zásadnější celková rychlost systému, která je lepší na iOS 8.4.1.

Pokud tedy zvažujete update, tak doporučuje raději počkat na iOS 9.1, který by měl vyjít společně s iPadem Pro v listopadu a měl by nabídnout výrazně zlepšení rychlosti a opravu několika chyb. Už nyní několik uživatelů hlásí, že iOS 9 beta je výrazně lepší a netrpí tolika nedostatky.

iOS 9 vs iOS 8

 

Dnes nejčtenější

.