Zavřít reklamu

iPhone waterproof Apple

Včerejším dnem se na území několika státu začal prodávat nový iPhone SE. Několik hodin po zahájení prodeje začaly celým internetem kolovat informace, že je iPhone SE mnohem více voděodolný, než jeho předchůdci. Bohužel tímto článkem zklameme některé čtenáře, protože to není pravda. Jak je ale možné, že na některých videích můžeme vidět iPhone ponořený až několik hodin? Jak dlouho opravdu nový iPhone SE vydrží pod vodou?

Podobné informace kolovaly internetem i pro vydání iPhonu 6 a 6s. Poté bylo zjištěno, že některé testy probíhaly v destilované vodě, která telefonu neublíží tak rychle a vydrží v ní ponořený klidně i několik desítek minut. Vypadá to, že na internetu se objevily první videa, která ukazují opravdu reálné testy a srovnání voděodolnosti iPhonu 5s a iPhonu SE.

Na YouTube kanálu uživatele EverythingApplePro se objevilo zmiňované srovnání. Pár minut po ponoření můžeme vidět, že oba iPhony stále svítí a nejeví žádné problémy. Zhruba po šesti minutách můžeme vidět, že na iPhonu 5s se zobrazuje ikona hlasitosti. Přibližně po necelých osmi minutách jsou oba dva mobilní telefony z vody vytaženy. iPhone SE hůře reagoval na dotyk a jistě vás překvapí, že byl fotoaparát funkční. Reproduktor hrál velice potichu. Vzhledem k tomu, že na iPhonu 5s byla pouze úvodní nastavovací obrazovka, YouTuber nezkoušel funkčnost fotoaparátu ani reproduktoru.

Poté byly oba mobilní telefony vloženy zpět, po asi dalších sedmi minutách iPhone SE zhasl a nebylo možné jej opět nahodit. To potvrdilo, že iPhone SE má dokonce ještě horší voděodolnost než jeho starší brácha iPhone 5s.

iphonese_water

Dnes nejčtenější

.