Zavřít reklamu

Mario_8BitDoba sa mení a zatiaľ čo niektorí poznajú dnešný deň ako sviatok Sedembolestnej Panny Márie, nová generácia si ho kvôli časovému posunu bude pamätať skôr ako 8-bitový deň. Tento moderný sviatok, ktorý oslavujú predovšetkým technologickí fanúšikovia, dostal svoj dátum v rovnaký deň, kedy bola vydaná hra, ktorú hral snáď každý – Super Mario Bros. na pôvodné NES. Lenže, tohtoročný sviatok je naozaj špeciálny, pretože dnes hra oslavuje okrúhlych 30 rokov od svojho vydania a aj pri tak veľkom veku stále dokáže baviť ľudí v podobe remakov alebo cez emulátory na počítačoch a mobilných zariadeniach. Alebo vlastne ešte aj na konzoly od Nintenda, ktoré vydalo túto hru v roku 1985. Pretože sme na hre vyrastali všetci, rozhodli sa to osláviť mnohé ďalšie technologické firmy ako je Microsoft a Google.

Microsoft sa to rozhodol spraviť naozaj nenápadne. Nečakajte preto, že by bola stránka premenená na 8-bitový štýl. Namiesto toho Microsoft zamkol tajomstvo na kľúčik menom Konami Code, čo je označenie istého kódu, ktorý bol použitý vo veľkom množstve hier od Konami, vrátane Metal Gear Solid, Castlevanie alebo Gradius. Po jeho zadaní sa na stránke objaví automat, do ktorého vložíte štvrťdolár a následne si len vyberiete niektorú z obľúbených 8-bitových hier. A aké je to heslo? Musíte zadať toto:

  • Hore, Hore, Dole, Dole, Doľava, Doprava, Doľava, Doprava, B, A
Microsoft Super Mario Bros 8-bit day

Svojský easter egg si naplánoval aj Google, kde po zadaní Super Mario Bros. vyhľadávač ukáže informácie o hre a spolu s ňou aj kocku s mincami. Tú môžete stláčať a získavať peniažky, z ktorých ste mohli získavať ďalšie životy a dostávali tak vyššie skóre.

Google Super Mario Bros

Super-Mario-Bros-Title

Dnes nejčtenější

.