Zavřít reklamu

iphone_2GApple představuje nové iPhony každoročně již od roku 2007 a za tu dobu stihl celkově představit 10 různých modelů pokud počítáme i iPhone 5c a iPhone 6 Plus jako samostatné modely. Novinky pro letošní rok se dočkáme již za pár desítek hodin a tak je na čase si připomenout, jak vypadaly pozvánky na představení všech předchozích modelů, které kdy společnot představila. Pojďte se tedy podívat na to, jakým sloganem Apple na své nové iPhony lákal a jaké milníky jednotlivé keynote představovaly.

iPhone

Vše začalo v lednu 2007, kdy si Steve Jobs objednal ve Starbucks 4000 latté a ukázal světu produkt, který na několik dalších let definoval, co znamená mobilní telefon a smartphone. První iPhone se představil světu jako součást keynote během konference Macworld, která je dnes již zaniklá.

iphone1_macworld2007a

iPhone 3G

První telefon společnosti Apple nesl název iPhone a tak se mnozí domnívali, že jako druhý v pořadí přijde iPhone 2. Apple však místo toho představil zbrusu nový iPhone 3G, který se lišil od svého předchůdce designem, výkonem a také podporou 3G sítí. Právě díky tomu se často označuje původní iPhone jako iPhone 2G. Tento telefon spatřil světlo světa během WWDC 2008 a představil jej pochopitelně Steve Jobs.

iphone2

iPhone 3Gs

První model s přívlastkem „s“, který definoval koloběh vydávání nových modelů se představil během WWDC 2009 a všechny šokovala pozvánka, která ukázala přímo samotný telefon, který však vypadal naprosto stejně jako iPhone 3G. Nakonec se ukázalo, že „s“ modely budou skutečně vypadat stejně jako klasické verze a Apple tak definoval, jakým způsobem bude ukazovat nové modely.

iphone3

iPhone 4

iPhone 4 byl poslední telefon, který představil Apple během WWDC, ostatní modely již měly vlastní keynote, na podzim, během kterých Apple představil iPhone a další novinky a již se tolik nevěnoval softwaru, kterému v podstatě přenechal celou WWDC. Bohužel iPhone 4 měl ještě jedno smutné výročí, byl to poslední telefon, který představil Steve Jobs.

iphone4

iPhone 4s

Pro skutečné fanoušky společnosti zastínily představení nového iPhonu zprávy o zdravotním stavu Steva Jobse. I když v na podzim roku 2011, kdy se nový telefon představoval Steve Jobs ještě žil, na keynote nedorazil a novinku představil poprvé v historii společnosti Tim Cook. Bohužel Steve Jobs nedorazil již na žádné představení svého produktu, zemřel jen pár dní poté, co svět spatřil iPhone 4s.

iphone4sa

iPhone 5

Pozvánka jasná jako facka, přesně takovou pozvánkou uvedl Apple svůj iPhone 5, jehož označení přímo ukázal ve stínu pozvánky. V roce 2012 se světu představil zbrusu nový iPhone 5, který přinesl nejen nový design, ale také větší displej a extrémní nárůst výkonu oproti předchozím modelům.

iphone6

iPhone 5s + iPhone 5c

A je to tu, první keynote, kdy se ukázaly rovnou dva telefony z nichž jeden nesl název iPhone 5s a druhý iPhone 5c. Plastový a oproti iPhone 5s levnější telefon se setkal s poměrně zvláštním přijetím, o které se postarali zejména novináři, jenž měsíce před uvedením tohoto telefonu slibovali, že se bude jednat o skutečně levný telefon, ovšem Apple nastavil cenu poměrně vysoko.

iphone7

iPhone 6 a iPhone 6 Plus

Rok 2014 je pro Apple extrémně důležitý, představuje totiž iPhone 6 s velkým displejem, po kterém lidé toužili a iPhone 6 Plus s ještě větším displejem, který se stal hitem zejména v Asijských zemích. Právě tato dvojice telefonů se postarala o největší přechod uživatelů Androidu k iOS v historii a Applu se povedl skutečně brilantní tah.

1280x720-IIq

iPhone 6s a iPhone 6s Plus

Co Apple představí letos se dozvíme již ve středu 9. 9. 2015, tedy přesně rok po poslední konferenci.

iPhone 6s keynote

Dnes nejčtenější

.