Zavřít reklamu

boot_camp_iconApple dnes vydal aktualizaci pro svůj nástroj Boot Camp, který slouží k instalaci operačního systému Windows na jablečné počítače Mac. Boot Camp po dvou týdnech od vydání nejnovějšího systému od Microsoftu konečně podporuje Windows 10. Boot Camp 6, jak je nová verze označována, ale bohužel zatím není dostupný jako aktualizace pro OS X, ale jen v případě, že už máte nainstalovaný Windows 10 a systém přímo spustíte. Přímo ve Windows 10 je vám pak aktualizace nabídnuta ke stažení.

Boot Camp 6 sebou přináší také podporu pro USB 3, USB-C, Thunderboltu, SD a SDXC čtečku karet, Apple SuperDrive a pro Apple klávesnici, myš a trackpad přímo pro Windows 10. Se starší verzí Boot Camp vše vyjmenované také fungovalo, ale někteří uživatelé měli občas problém například s funkčními klávesami nebo s trackpadem či Apple Magic Mouse. Například ale na 13″ MacBooku Air z roku 2013 vše fungovalo.

Pokud si chcete zkontrolovat svojí aktuální verzi Boot Camp, tak stačí otevřít Boot Campt Assistant (Aplikace –> Utility) a poté nahoře v menu baru zvolit Průvodce pro Boot Camp –> O aplikaci Průvodce pro Boot Camp.

Boot Camp

Jestliže si chcete Boot Camp aktualizovat na verzi 6 už nyní, musíte se přepnout přímo na Windows na vašem Macu, kde vám bude aktualizace nabídnuta. Na OS X Yosemite prozatím aktualizace nedorazila, ale mělo by se tak stát snad v nejbližších dnech. Poté ji budete moct stáhnout přes Mac App Store v záložce Aktualizace.

Windows 10 Boot Camp
Windows on Mac Boot Camp

*zdroj: Macrumors
*zdroj-obrázek: addictivetips

Dnes nejčtenější

.