Zavřít reklamu

Když Apple před necelými dvěma týdny světu představil nový Studio Display, nechal se slyšet, že u něj počítá s podporou OS Windows a to relativně širokou. Fungovat totiž nebude jen zobrazovací panel, ale taktéž webkamera či reproduktory, které mají být na špičkové úrovni. Že myslíte, že i přesto nebudou uživatelé chtít Apple Studio Display s OS WIndows využívat? Pak vězte, že Apple je evidentně přesvědčený o opaku. 

Přes víkend vypustil Apple aktualizaci pro svůj software Boot Camp umožňující instalaci Windows na Macy, přičemž právě přizpůsobení pro Apple Studio Display je jejím hlavním upgradem. Pravdou sice je, že Boot Camp je v současnosti dostupný jen na “non-Apple Silicon” Macy, avšak vzhledem k tomu, že stroje osazené GPU od Intelu a AMD je na trhu stále velké množství, není překvapivé, že právě pro ně Apple Boot Camp  novými softwarovými ovladači pro displej uzpůsobil. 

Poměrně zajímavé je nicméně to, že přestože Windows přes Boot Camp poběží z logiky věci i nadále na Macu, kvůli systému nebudou všechny funkce displeje odemčeny. K dispozici nebude například Center Stage či podpora Hey Siri pro aktivaci Siri na Macu. Aby se tedy tyto funkce opět rozběhly, bude třeba využívat Studio Display jen a pouze s macOS. 

Dnes nejčtenější

.