Zavřít reklamu

dm360-menu
Do redakce se nám dostaly hodinky čínské značky Zeaplus. Na LsA jsme o nich už psali review článek. Teď je máme na test a připravuji plnohodnotnou recenzi. Hodinky mají co nabídnout a za slušnou cenu, za kterou u nás chytré hodinky neseženete. Nabízejí velice elegantní design, který lehce kopíruje Android-Wearové hodinky Motorola Moto 360. Zeaplus zde nepoužil jako operační systém Android Wear, nýbrž vlastní Nucleus OS, který spolupracuje jak s Androidem, tak s iOS. Dnes vám přináším první dojmy po pár dnech testování.

Hned jak jsem hodinky vybalil z balení, nemohl jsem se na ně vynadívat. Dílenské zpracování je skutečně skvělé a hodinky vypadají krásně. Kovový rám po obvodu hodinek vypadá už z dálky dost elegantně a tak vypadají i hodinky celkově. Displej nepatří sice k nejhorším, ale moc dobře také nevypadá. Jediné co můžu pochválit jsou pozorovací úhly. Hodinky nabízí IPS displej s rozlišením 240×204, což je trochu úsměvné, protože na oficiálních stránkách výrobce tvrdí, že rozlišení je 240×240 a že se jedná o TFT panel, ale už na první pohled bystré oko pozná, že toto je jasné IPSko.

 

IMG_2141

Rozhodl jsem se tedy hodinky si nasadit, což nebylo tak jednoduché jak se zdá. Pásek je dost dlouhý a ještě se zdá být dost nepoddajný. Hodinky mají klasické přezkové zapínání, ne jako například Alcatel Onetouch Watch, které měly jakési zacvakávací. Toto klasické zapínání mi sedí lépe. Následovalo nastavení synchronizace s telefonem. Netuším, jestli se jedná pouze o mnou testovaný kus, ale hodinky jako by se bály spojení s mým iPhonem. V přídavném manuálu je jednoduchý návod, který ve finále ale vůbec není jednoduchý. Stáhnete aplikaci Mediatek Smart Device, vyhledáte hodinky, spárujete, pak musíte ještě do sekce Bluetooth v nastavení telefonu, tam ještě jednou spárovat, potom jít do nastavení Bluetooth v hodinkách a tam ještě zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku. Pak můžete v klidu hodinky používat. Ale pozor, hodinky se strašně rády samy odpojují od aplikace ve vašem telefonu, což může být matoucí, protože je máte spárované a připojené přes Bluetooth, ale ve zmiňované aplikaci na vašem telefonu připojené nejsou. Takhle připojit hodinky není nic těžkého, ale je otravné to dělat třeba 3x denně.

Samotný systém není nijak líbivý a zde ho přirovnám k Alcatel Onetouch, kde se mi líbil mnohonásobně více. Čím ale Zeaplus předbíhá Alcatel, jsou funkce. Moc to tu nechci rozvádět, protože víc se toho dočtete v samostatné recenzi, ale jen zmíním, že hodinky, když už spolupracují, tak spolupracují s vaším telefonem skvěle. Velice se mi líbila funkce, kdy přes AirPlay přenesete zvuk na hodinky a můžete si z hodinek pouštět hudbu nebo provádět telefonáty. Tyto funkce fungují bezchybně a reproduktor s mikrofonem jsou rovněž skvěle zpracované. Nenadchla mě bohužel ani výdrž hodinek, i když se na oficiálních stránkách výrobce chlubí výdrží kolem čtyř dnů, tak já hodinky testuji třetí den a nabíjet jsem je musel už dvakrát. Přičemž jsem toho po nich zas tolik nechtěl. Mám jen zapnuté permanentní měření kroků a ušlé vzdálenosti a používám budík a monitoring spánku. Na bližší info a další zajímavé informace z testování se můžete těšit v naší recenzi.

IMG_2144
  Za zapůjčení hodinek děkujeme našemu čtenáři Zdeňkovi

Dnes nejčtenější

.