Zavřít reklamu

10463994_704044042990409_2080864275173214908_n
Léto je tu a s ním se rozjíždějí i pořádáná horka, která trávíme především u vody, ve stínu nebo v práci u větráku či při větším štěstí u klimatizace. Pokud si právě  užíváte na dovolené a chcete si po vyčerpávajícím dni přečíst něco nenáročného a lehčího, pak tu pro vás máme další rozhovor s umělcem z československé Hip-Hop scény. Tím dnešním je král refrénů, slovenský Elpe. Zeptali jsme se ho na názor ohledně iTunes a hlavně na nedávno představenou streamovací službu Apple Music. Pokud vás zajímá pohled na hudbu z té druhé stránky, pak si určitěte nenechte rozhovor ujít.

LsA: Zdravím Tě, za čtenáře a fanoušky webu Letem světem Applem.   Jak si užíváš těchto slunných letních dnů?

Všetkých zdravím, tieto letné dni si užívam s naplno zapnutým ventilatorom a velkou zasobou vychladených nápojov, a tvorím nové pecky!

LsA: Apple před pár dny představil jejich historicky první streamovací službu Apple Music a Connect. Co si o tom myslíš? A jaký je celkově Tvůj názor na streamovací služby?

Počul som o tom a stretávam sa s velmi pozitívnymi reakciami aj od iných umelcov, aj poslucháčov hudby. Myslím že to tu určite zamieša karty medzi všetkými streamovacími službami. Moj názor na streamovacie služby je, že je to pohodlný a najrýchlejší sposob ako legálne dostať hudbu medzi čo najviac ludí.

LsA: Z čeho myslíš, že pro umělce plynou větší příjmy? Ze streamovacích služeb nebo z digitálního prodeje hudby?

Ja, ako pomerne mladé meno na scéne, sa momentálne nesústredím až tak na zisky, ale hlavne na dostanie svojej hudby medzi čo najviac ľudí, v čom je podla mňa streamovanie určite lepšie. Ak by sa streamovanie hudby zároveň stalo najziskovejšie, bola by to veľmi príjemná záležitosť pre umelcov, a zároveň aj poslucháčov, keďze by boli umelci ochotný svoju hudbu viac streamovať.

LsA: Jaký máš ty sám názor na prodej hudby přes iTunes?

Nemám s tým zatiaľ skúsenosť, pokiaľ viem, z toho čo som si zisťoval, je pre slovenského umelca dostať svoju hudbu na itunes velmi zdĺhavý proces a často to ani neplní svoj účel, v porovnaní s tým, ako to je v iných krajinách… tam je to oveľa jednoduchsie… tak ale zistoval som si to už dávno, možno sa to už zmenilo, a keď nie, tak verím že sa na tom pracuje.

elpe-intw-hdr

LsA: A teď je tu otázka, na kterou Tvoje odpověď bude zajímat především Tvoje fanoušky… Co chystáš nového? A na co se od Tebe můžeme v nejbližší době těšit?

Chystám samozrejme kopec nových vecí, single, klipy, hosťovačky, veľa prekvapení, ktoré si nemožete nechat ujsť, a dúfam že sa o to budem mocť podelit aj na Apple music

LsA: Já ti jménem Letem světem Applem děkuji za Tvůj čas a přeji ti mnoho úspěchů!

Dnes nejčtenější

.