Zavřít reklamu

Samsung AppleAnalytická společnost IDC právě vydala svojí zprávu ohledně podílu výrobců smartphonů na trhu za druhé čtvrtletí 2015. Data nám jasně naznačují, že jihokorejská společnost Samsung stále usiluje o prvenství a Apple neustále stoupá. Podíl Samsungu na trhu smartphonů meziročně kles z 24,8% na 21,7%, což je pokles o 3,1%. Za to na druhou stranu společnosti jako Xiaomi, Huawei a hlavně Apple neustále stoupají a v případě jablečné společnosti můžeme vidět, že na trhu s chytrými telefony zaznamenal podíl meziroční nárůst o 2,4% na 14,1% z původních 11,7%.

Samsung ve druhém čtvrtletí 2015 odeslal 73,2 milionů smartphonů, zatímco Apple výrazně méně, konkrétně 47,5 milionů kusů, alespoň tak to tvrdí společnost IDC. I když čínské společnosti jako Huawei a Xiaomi neustále rostou a jsou stále úspěšnější, Samsung s Applem pořád vedou trh v oblasti smartphonů. Co se tedy týče ostatních výrobců, tak Lenovo, Xiaomi a Huawei mají dohromady podíl 19%, což není ani více, než první Samsung. Lenovo ve druhém čtvrtletí prodalo 16,2 milinoů chytrých telefonů, Xiaomi 17,9 milionů a třetí Huawei 29,9 milionů. Další výrobci, kteří v první pětici nejsou uvedeni dohromady prodali 152,5 milionů smartphonů.

worldwide-smartphone-market-posts-11-6-year-over-year-growth-in-q2-2015-the-second-highest-shipment-total-for-a-single-quarter-according-to-idc-prus25804315-2015-07-23-11-00-04

Samsung sice odeslal 73,2 milionů kusů chytrých telefonů, ale i tak je to méně oproti stejnému čtvrtletí v loňském roce, tudíž pokud si k tomu přičteme klesající podíl trhu, tak snadno vyvodíme, že Samsung v poslední době neustále ztrácí jak svůj podíl, tak i objednávky na své telefony, a tak jako jediný z celé první pětice má meziroční pokles o 2,3 %, ale i přesto se stále drží na vrcholu. Apple ve druhém čtvrtletí odeslal 47,5 milionů iPhonů, což je mnohem více než loňských 35,2 milionů. Díky tomu a díky zvýšení podílu na trhu si vysloužil meziroční nárůst o 34,9%, což je nejvíce ihned po nejrychleji rostoucím Huawei.

I když tato čísla jsou důkazem pokračujícího růstu Applu, bude zajímavé sledovat, jak se budou vyvíjet nadále. Apple už přibližně za měsíc a půl plánuje vydat svůj iPhone 6s a iPhone 6s Plus, od kterého si všichni slibují špičkové parametry, včetně fotoaparátu a lepší baterie. Právě od iPhonu 6s se očekávají nejlepší výsledky jaké kdy kalifornská společnost zaznamenala. Právě kvůli vydání iPhonu 6s chce Samsung představit Galaxy Note 5 o měsíc dříve, než tomu bylo minulý rok, aby stihl získat nějaké zákazníky, než je přebere Apple se svým novým iPhonem.

Samsung vs Apple

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.