Zavřít reklamu

Apple iCarUž od začiatku tohto roka sme mohli počúvať, že Apple minimálne experimentuje s vlastným automobilom. Ale je možné, že by sme sa v budúcnsoti dočkali divízie Apple Motors, ktorá by nás každoročne prekvapila nejakou štýlovou novinkou na autosalóne v Ženeve? Konieckoncov aj samotný Steve Jobs vždy túžil, aby mal Apple vlastné auto a spoločnosť v posledných rokoch predstavila viaceré iniciatívy, ktoré súviseli práve s automobilmi. Pokiaľ ale vezmeme do úvahy, v akých cenách sa predávajú produkty Applu a aplikujeme ju do automobilového sveta, boli by ľudia ochotní zaplatiť za Apple Car?

Podľa najnovšieho prieskumu sa zdá, že Apple Car stojí minimálne za pokus. Spoločnosti Nielsen a SBD totiž vykonali prieskum, v ktorom sa opýtali 14 000 majiteľov iPhonu, či by si kúpili auto od Applu a 53% uviedlo, že takéto auto by si kúpili. Presnejšie, u 20% je tak nejak šanca, že si ho kúpia, u 12% je to pravdepodobné, u 10% veľmi pravdepodobné a nakoniec u 11% vysoko pravdepodobné. 47% pre zmenu uviedlo, že o takéto auto nemajú záujem.

Analytik Gene Munsterr z Piper Jaffray uvádza, že predaj automobilov by mohol pre Apple znamenať významný zdroj peňazí a dodáva, že aj s priemerným úspechom by dokázal zarobiť na autách 50 miliárd dolárov ročne, teda o 23% viac, než zarába v súčasnosti. Bude teda rozhodne zaujímavé sledovať situáciu a vidieť, či spoločnosť plánuje predstaviť aj svoje vlastné auto. Apple sa k budúcim plánom samozrejme nevyjadruje, ale jej predstavitelia vravia, že auto je „ultimátnym mobilným zariadením“.

Apple Car
Apple-Car-2-1024x547

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.