Zavřít reklamu

iPhone 6sUž nás ani neprekvapuje, že predaje iPhonu sú každoročne na rekordnej úrovni a ľudia si podľa Applu kupujú čím ďalej tým viac iPhonov. Podľa štatistických agentúr by to nemalo byť inak ani tento rok a budúce modely iPhone 6s a 6s Plus by mali podľa ich prieskumu prekonať predaje minuloročnej generácie, voči ktorej bolo spočiatku mnoho ľudí skeptických kvôli vyššej uhlopriečke. Napokon sa ale ukázalo, že toto bola najúspešnejšia generácia, ktorá donútila mnohých užívateľov Androidu prejsť na iOS.

Spoločnosť RBC Capital Markets verí, že hlavným dôvodom pre upgrade budú tento rok končiace zmluvy u operátorov a záujem ľudí o ich obnovenie súčasne s kúpou nového telefónu. Dôležitú rolu budú zohrávať najmä predaje iPhone 6s v Číne, kde sa rozširuje 4G sieť. Spoločnosť si ďalej myslí, že vďaka tomuto dosiahnu akcie Applu hodnotu 150 dolárov. RBC ďalej vo svojom prieskume, ktorého sa zúčastnilo 6 000 osôb, poukázalo na lojalitu zákazníkov voči iPhone, čo je dôvod, prečo sa s vysokou pravdepodobnosťou rozhodnú upgradovať na novší model miesto toho, aby prešli ku konkurencii. 50% zákazníkov si plánuje kúpiť nový iPhone v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov a opäť žiadajú dlhšiu životnosť batérie.

Apple však nie je jediný, kto sa môže pochváliť lojalitou zákazníkov nad 50%. Až 83,4% majiteľov iPhone je so svojou kúpou spokojných a hodlajú upgradovať na novší model, zatiaľ čo u telefónov Samsung je lojalita na úrovni 64,2%. Spoločnosť tiež poukazuje na fakt, že záujem o iPady už nie je taký veľký a namiesto rastu môžeme očakávať pokles predajov. Práve preto by mal Apple podľa doterajších únikov a špekulácií predstaviť väčší 12″ model s mierne upraveným dizajnom a zameraním na prácu a multitasking. Telefóny iPhone sa pre zmenu dočkajú výkonnejšieho procesoru Apple A9, 2GB RAM, Force Touch a tiež sa špekuluje o 12-megapixelovom fotoaparáte.

RBC Capital iPhone 6s Upgrade Rate

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.