Zavřít reklamu

indexSvět nositelné elektroniky se pomalu otevírá novým obzorům, ale z mnoha stran není pochopen. Ve velkém počtu případů je to zapříčiněno psychikou zákazníků, kteří si raději koupí klasické hodinky, namísto těch chytrých, i když ani neví, že vlastně sami sebe připravují o technickou evoluci. Zařízení, o kterém dnes bude řeč nepatří do řady chytrých hodinek, ale chytrých náramků, což je také velice zajímavá kapitola nositelné elektroniky. Pojďme se společně podívat na Huawei TalkBand B2.

Označení B2 správně evokuje, že se nejedná o první zařízení stejného jména, a skutečně. Dobře, že druhá verze je na světě, protože ta první obsahovala dobrý nápad, ale realizace dost pokulhávala. Alfou a omegou je klasický chytrý náramek s fitness a sportovními funkcemi, zkrátka tuctový produkt. Co je tedy hlavním důvodem proč si TalkBand zakoupit? Pochopitelně to, co konkurence nemá. V tomto případě se jedná o přídavné handsfree, i když těžko říct přídavné, protože handsfree, jak asi předpokládáte, je samotný náramek. Pochopitelně nemyslím celý náramek, ale část s displejem. Pomocí jednoduchého grifu vyjmete displejovou část z řemínku a vložíte do ucha jako klasické handsfree.

huawei-talkband-b2-198405

TalkBand má samozřejmě Bluetooth, vestavěný akcelerometr a gyroskop a dokáže i informovat o příchozí notifikaci, bohužel pouze příchozího hovoru. Díky gyroskopu náramek pozná pokud třeba jedete na kole, běžíte nebo jdete a vše náležitě zaznamená. Velkou chybou a zároveň záhadou zůstává proč vývojáři do náramku nevměstnali senzor srdečního tepu.

Pro operace s náramkem je důležitá i aplikace Huawei Wear, kterou si nainstalujete do svého iPhonu a můžete přes něj nastavovat uspořádání aplikací v náramku. I výdrž se zde zastavila na skvělých hodnotách, přesněji na 6 dnech běžného používání. Čas nabíjení by přitom měl zabrat hodinu a půl. Na výběr máte z koženého a pryžového pásku, přičemž při koupi koženého dostanete v balení oba. Bude se vám hodit, protože TalkBand je voděodolný a s koženým páskem bych vodu nedoporučoval, můžete takhle alespoň náramky snadno měnit. Cena se pohybuje kolem 4 500 Kč – Heureka.cz

Chytrý náramek rozhodně nenahradí hodinky, ale rozhodně může poskytnout podobné funkce a k tomu něco navíc, jako například Huawei TalkBand B2.

screen322x572
dfsgs
Huawei-Talkband-B2-leather2

Dnes nejčtenější

.