Zavřít reklamu

Apple TV 2014
Ihned po ukončení úvodní přednášky z WWDC, kde kalifornská společnost představila nový OS X El Capitan, iOS 9 a Apple Music, jsme zaznamenali přepracovaný Apple Developer Program. Kromě nového designu Apple spojil vývojářské programy pro iOS a Mac, tudíž nově si stačí zaplatit jen jeden poplatek, který činí $99 ročně a máte přístup ke všem beta verzím OS X, iOS watchOS a dalším.

Kromě toho Apple rozšířil maximální počet zařízení. Dříve bylo možné si zaregistrovat až 100 zařízení pro testování na jedno vývojářské Apple ID. Společnost se ale rozhodla být štědřejší a vzhledem k rozšiřování svého portfolia nastavila 100 zařízení pro každý druh produktu zvlášť, tedy pro iPhone, iPad, iPod, Apple Watch a nakonec i pro Apple TV. Celkově je tedy možné si zaregistrovat až 500 zařízení s nakousnutým jablíčkem pod jedno Apple ID.

Apple TV

Právě až stovka možných zaregistrovaných Apple TV nám jednoznačně naznačuje, že už brzy bude možné vyvíjet aplikace pro jablečný set-top box. Sice už v minulosti bylo možné si UDID z Apple TV zařadit do Apple Developer Programu a vývojáři dostávali beta verze systému pro Apple TV k testování. Jenže stovka možných Apple TV pod jedním účtem je až příliš pro testování systému, tudíž se naskýtá možnost, že Apple brzy představí možnost vyvíjet aplikace pro Apple TV od všech vývojářů. Dočkat bychom se měli dokonce i her.

Ještě před WWDC se mnohokrát spekulovalo, že na červnové keynote Apple představí úplně novou Apple TV. Pár dní před začátkem však byly tyto informace vyvráceny s odůvodněním, že Apple TV není ještě připravena a kalifornská společnost se ještě potřebuje věnovat jejímu vývoji. Novinky bychom se tedy měli dočkat až na podzim tohoto roku po boku iPhone 6s a iPhone 6s Plus, kde Apple oznámí i vypuštění iOS 9.

appletvtouch_6

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.