Zavřít reklamu

BatteriserMalá vychytávka z ocele a křemíku s cenou 10$ za 4 kusy dokáže až osminásobně prodloužit životnost klasických tužkových baterií. Jednorázové baterie budou mít až osmkrát delší výdrž díky speciálnímu nástavci, který k nim jednoduše připojíme. Batteriser, jak se tato vychytávka jmenuje zvýší výstupní napětí zdroje elektrické energie na úkor proudu.

Autoři nápadu přitom tvrdí, že jejich zařízení pomůže spotřebitelům zužitkovat zbývající energii ve standardních alkalických bateriích poté, co jejich napětí kleslo pod 1,35 voltů, což je minimální napětí vyžadované většinou zařízení, která baterie pohánějí. Společnost stojící za Batteriser odhaduje, že až 80% baterie  zůstává nevyčerpáno poté, co napětí klesne a energie nemůže být využita.

Batteriser má posílit obvody, které zvýší napětí z O,6 voltů na 1,5V a budou jej udržovat neustále na 1,5 voltů, což je napětí nové baterie. Autoři tvrdí, že nepřišli s ničím revolučním, co se tohoto systému týká, ovšem dokázali miniaturizovat již známé řešení na úroveň kterou nedokázal nikdo před nimi tak, aby bylo možné tuto technologii aplikovat u klasických baterií.

 

Batteriser

Pouzdro do kterého se baterie vloží je podle autorů dostatečně malé na to, aby se vešlo do téměř jakéhokoli zařízení, které používá baterie. Hmm, škoda že autoři neviděli můj Bang & Olufsen Beotime, až u něj by pochopili jak extrémní velikost je pouhý milimetr.

Autoři projektu dále tvrdí, že jejich výsledky jsou ověřeny a testovány fyziky v San Jose State University a dalších nezávislých laboratořích a vše je skutečně pravda. Pokud tomu tak je, pak trošku litujeme králíčka Duracell, ale už nyní se těšíme na to, až nám baterie vydrží osmkrát déle!

batteriser_horizontal_cropped-100588211-orig

Dnes nejčtenější

.