Zavřít reklamu

AppleLogoGoldJeden by si řekl, že po selhání GT Advanced v Arizoně, se této zemi bude Apple vyhýbat jako čert kříži. Opak je však pravdou a v novém datovém centru Applu v Mesa, bude dalších 500 zaměstnanců. Arizona si tak alespoň částečně vykompenzuje nezaměstnanost, která vznikla po pádu GT Advanced. CFO Applu Luca Maestri a starosta Mesa John Giles se v minulém týdnu setkali, aby probrali plány na stavbu obrovského data centra, které chce Apple právě v Mesa postavit.

Data centrum by mělo být v provozu nejméně dalších 30 let. Společnost Apple dala Arizoně závazek, že zde utratí více než 2,2 miliardy dolarů za výstavbu nových projektů, kde zaměstná nové zaměstnance poté, co díky pádu GT Advanced přišlo 700 lidí o práci. Apple se zavázal investici uskutečnit do deseti let a nyní se zdá, že vše splní právě díky datacentru, které zaměstná dalších 500 lidí právě z této oblasti.

Navíc odhady o 500 zaměstnancích jsou skutečně hodně při zemi, vzhledem k tomu, že ve svém hlavním datacentru, které by nemělo být výrazně větší než nové data centrum v Mesa, zaměstnává společnost v současné době více než 6000 zaměstnanců. Co se chystá společnost udělat s výrobním závodem GT Advanced je prozatím neznámé i když Apple uvedl, že by to měl obýt jeho velitelské centrum, co se za tímto označením Command Center skrývá však možná zatím neví ani sám Apple.

climate_data_centers_fuel_2x

Dnes nejčtenější

.