Zavřít reklamu

Apple-HDTVVčera investor Carl Icahn publikoval otevřený dopis směrovaný CEO Applu Timu Cookovi, ve kterém předpověděl, že Apple vstoupí na trh s televizory a představí 55-palcovou a 65-palcovou UHDTV. Tvrzení to bylo odvážné a Apple se k němu samozřejmě prozatím vůbec nevyjádřil. Už v minulosti se proslýchalo, že by Apple mohl kromě Apple TV představit ještě vlastní televizi, se kterou by konkuroval dnešním lídrům tohoto odvětví. V návaznosti na uvedené tvrzení však dnes Wall Street Journal uvádí, že Apple sice na vlastním televizoru pracoval, avšak opustil od těchto plánů již minulý rok.

V současné době tedy Apple neplánuje představit vlastní televizor, avšak není vyloučené, že se k němu opět nevrátí. Zpráva tvrdí, že Apple údajně začal vyvíjet vlastní TV už před deseti lety, ale nikdy nebyl schopen najít nějaký průlom, který by jablečnou televizi udělal něčím výjimečnou a odlišnou od konkurence. Údajně pracoval na přidání kamer do televizoru za účelem možnosti provádět FaceTime hovory. Kalifornská společnost se ještě zabývala displeji pro jedinečnou TV, ale nenarazila na nic převratného, co by stálo za uvedení vlastního produktu.

Apple podle zprávy zanechal těchto plánu již před rokem, ale projekt zcela nepohřbil a v budoucnu by se k němu mohl opět vrátit. Tým pracující na vývoji Applovského televizoru byl rozpuštěn a jednotliví zaměstnanci se stali členy jiných týmů, pracujících na odlišných produktech. Apple se tedy více zaměřil na vývoj Apple TV, kterou by měl zcela předělanou představit již za necelé tři týdny. Společnost se snažila do systému hlouběji integrovat Siri, přidat více služeb, podporu aplikací třetích stran a vytvořit zcela nový ovladač pro novou Apple TV.

 

apple-tv-set-imminent

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.