Zavřít reklamu

ikeaKdyž příliš neumíte vařit máte v podstatě jen dvě možnosti jak to vyřešit, buď si najít ženu která vaří levou zadní nebo začít chodit do nějaké oblíbené restaurace. Ikea nyní přichází s dalším způsobem, který by měl v roce 2025 zcela změnit náš postoj k vaření a dokázat vykouzlit i z toho nejméně šikovného kuchaře někoho, po jehož jídle se budete olizovat až za ušima. Nejnovější koncept totiž pracuje s inteligentním stolem, který integruje hned několik různých senzorů jako je váha, kamera nebo například displej. Mimochodem pokud si myslíte, že vytvořit LED indikace přímo ve dřevu je nesmysl, pak se běžte podívat na nejnovější sérii produktů Bang Olufsen a zjistíte, jak takové hračky vypadají a fungují.

Přímo na desce stolu pak uvidíte recepty, odvážíte si ingredience a díky indukci si i nabijete své telefony a tablety. Ikea má jinak celkově zajímavou vizi o budoucnosti, nebudeme podle ní potřebovat ledničky, místo toho nám budou čerstvé suroviny vozit drony až domů a to s takovou rychlostí, že bude stačit nakoupit pár minut předtím, než začnete vařit. Nevím jak se vám tento nápad líbí, ale kdokoli kdo byl někdy na „Miletičce“ nakupovat něco jiného než Louis Vifon mi dá jistě za pravdu, že vybrat si ty nejlepší a nejčerstvější kousky je zážitek, kterému se žádný dron nemůže přiblížit.

Zajímavé řešení má pak Ikea pro odpad, ten se ve speciální drtičce odpadků zbaví veškeré vody a vlhkosti a je stlačen do malého puku, který poté můžete nechat vyzvednout přímo ve svém městě a nebo jej využít na topení nebo ohřev vody. Kdybych netrávil včera dvě hodiny právě v Ikei, asi bych byl tímto konceptem nadšený, ale představa, že si budu muset kupovat každý jeden drátek a obvod ukrývající se v tomto stole zvlášť, mně popravdě celkem děsí.

landscape-1429623651-ikea-kitchen
futuristic-interactive-surface-design-960x540

Dnes nejčtenější

.